Stark vägrade snacka efter tunga majorslutet

Stark vägrade snacka efter tunga majorslutet

Maja Stark hamnade i trubbel på avslutningsrundan.

Christer Höglund/TT
Allt gick åt skogen för Maja Stark under sista rundan i Chevron Championship. Efter en tung avslutning på majorn vägrade hon att svara på några frågor.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Med åtta slag upp till ledning inför avslutningen behövde svenska stjärnskottet Stark göra en mirakelrunda för att kunna blanda sig i tätstriden i majorn på The Club at Carlton Woods i Texas.

Och det började bra, när 23-åringen från Abbekås sänkte en närmast mirakulös birdieputt på 25-30 meter direkt på det första hålet.

Maja Stark, då uppe på 18:e plats och i en positiv trend, bara skrattade när långputten trillade i.

In i en tallbuske

En halvtimme senare var skånskan i stället ett vandrade åskmoln. På tvåan hamnade utslaget i en fairwaybunker och därifrån slog Stark andraslaget rakt in i en rejäl tallbuske. Hon hittade bollen ospelbar under en massa grenar, tvingades droppa i ett halvsvårt läge och till slut återstod inget annat än att krita dit en sjua (trippelbogey) i scorekortet.

Det var inte över där.

På trean missade Stark greenen med utslaget och duffade sedan chippen. Nästa chip var mycket bättre, men vad gjorde det när hon därefter ändå missade den korta bogeyputten.

Dubbelbogey och ridå – och en frustrerad Stark kastade puttern på golfbagen innan hon vandrade vidare till fjärde tee.

Resten av rundan bjöd på en närmast osannolik berg-och-dalbana för svenskan. Hon gjorde visserligen en eagle och fyra birdies – men också sex bogeys. Det blev bara fyra par på hela rundan för Stark, som efter bogeys på de två avslutande hålen var minst sagt besviken när hon signerade scorekortet på 76 slag, fyra över par.

Vägrade intervjuer

När TT och SVT ville ha intervjuer efter rundan valde Stark att marschera igenom intervjuzonen utan att stanna. Det blev en delad 37:e plats för henne, på totalt +2.

Även Linnea Ström kastade tidigt bort sina chanser att klättra i resultatlistan, när hon gick de första sju hålen fem slag över par. Hon slutade dagen och tävlingen på +8 och delad 56:e plats.

Söndagens insatser fullbordade en totalt sett medioker blågul majorinsats, där tre av de fem spelarna som kom till start inte ens klarade kvalgränsen.

Avslutningsdagen bjöd på svåra spelförhållanden, med mer vind och lite kyligare temperaturer än tidigare i veckan. Svenskorna var inte de enda som hade det svårt – bara nio av 68 spelare lyckades gå under par.

Amerikanskorna Angel Yin och Lilia Vu slutade på -10 och fick göra upp om segern i ett särspel. Där avgjorde Vu, som inledde dagen på elfte plats, med en birdie direkt. Det var karriärens första majortitel för 25-åringen.

FRÅN FÖRSTASIDAN