TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Skidstjärnans beslut med pojkvännen: ”Beskrev mig som sin sugarmama”

09 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Maja Dahlqvist kollar på radhus i Falun med amerikanske pojkvännen Kevin Bolger
Maja Dahlqvist har varit tillsammans med sin kille Kevin Bolger i nästan två år.
Nu är paret redo att ta nästa steg i förhållandet.
– Det hade jag tyckt skulle vara kul, säger hon till Expressen.
Annons
Visar brösten i liften – får folk att ramla i backenBrand logo
Visar brösten i liften – får folk att ramla i backen

Maja Dahlqvist, 28, har kommit att bli en av skidsportens stora namn de senaste åren, särskild när det kommer till sprintdistanserna. Hon har bland annat dubbla VM-guld i sprintstafett och under OS i Peking tidigare i år plockade hon hem tre medaljer.

Precis som bästa kompisen Frida Karlsson, 23, har Dahlqvist inför den kommande säsongen valt att inte tävla under landslagets regi. Någonting som har uppmärksammats en hel del, bland annat av Hänt.

Duon besökte även talkshowen BIANCA förra helgen där de pratade med programledaren Bianca Ingrosso om deras skidkarriärer i allmänhet och om den nya säsongen i synnerhet.

Avslöjar planen med pojkvännen Kevin Bolger

Frågan inför den kommande vintern har varit var någonstans Maja Dahlqvist ska ha sin bas. Hon och pojkvännen sedan snart två år, den amerikanske skidåkaren Kevin Bolger, 29, har tidigare pratat om att flytta till norska Trondheim för att sköta försäsongsträningen där framöver. Men det finns även andra alternativ.

Annons

Eventuellt att flytta med Bolger till hans hemland USA.

– Det hade jag tyckt skulle vara kul. Så ja, det är en tanke jag har, säger hon i en intervju med Expressen.

Kallar henne för ”sin sugarmama”

Men det mest troliga alternativet är att stanna hemma i Sverige. Maja Dahlqvist har i dag en lägenhet i Falun, men avslöjar nu för tidningen att paret håller på att kolla på någonting större.

– Ett radhus hade varit det optimala, säger hon. Jag var faktiskt på en visning häromveckan. För då var jag sugen att slå till - men sedan började jag tänka lite mer långsiktigt. Och kände mig inte riktigt säker på om jag verkligen ville bo där om typ fem år, säger hon.

Kevin Bolger har tidigare bott och tränat en del i Trondheim, staden som arrangerar VM 2025. Maja Dahlqvist har tidigare öppnat för att flytta dit.
Kevin Bolger har tidigare bott och tränat en del i Trondheim, staden som arrangerar VM 2025. Maja Dahlqvist har tidigare öppnat för att flytta dit.

Sedan får hon frågan av Expressen om Kevin Bolger kommer att vara med och betala hälften av summan vid en eventuell fastighetsaffär. Hon drar sig då till minnes en tidigare intervju med paret där pojkvännen skulle beskriva henne med tre ord och han valde ”otålig, vacker – och sin sugarmama”. Anledningen är att det är Maja Dahlqvist som drar in mest prispengar av de två åkarna.

– Så jag vet inte om det riktigt är läge att fråga honom om att ta hälften, säger hon och skrattar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons