TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Simstjärnan visar upp lyckan med sonen – efter tuffa tiden

03 nov, 2022 
https://image.hant.se/image-8773938?imageId=8773938&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Daniel Sörensen
Therese Alshammars sköna semesterbild med sönerna – efter tuffa tiden med Teds vridfot
Therese Alshammar har tidigare pratat öppet om den tuffa tiden när sonen Ted föddes med vridfot.
I dag är han 5 år och oron har bytts ut mot harmoni.
Simstjärnan visar nu upp lyckan med sonen på sociala medier.
Annons
Armand Duplantis om framtida barn och stavhoppBrand logo
Armand Duplantis om framtida barn och stavhopp

Det är sex år sedan Therese Alshammar, 45, avslutade sin karriär som simmare. Då hade hon tävlat hem 72 medaljer och kunde kategorisera sig som den simmare i Europa som tagit flest internationella mästerskapsmedaljer genom tiderna.

Sedan den aktiva karriären tagit slut har hon bland annat varit med i SVT-programmet Mästarnas mästare, Let's Dance i TV4 samt i Viaplays stora höstsatsning The Journey, där hon och fem andra svenska kändisar vandrar i Nepal i 15 dagar. Hon har även skrivit en barnbok, arbetat som simlärare och föreläst en hel del. Hon är dessutom aktuell som gäst i intervjupodcasten Värvet nästa vecka. Avsnittet, där hon pratar med programledaren Kristoffer Triumf släpps tisdagen den 8 november.

Som 35-åring blev Therese Alshammar mamma för första gången. Tillsammans med partnern, hennes tidigare simtränare, Johan Wallberg fick hon först sonen Fred, 9, och sedan även sonen Ted, 5. Nu bor de allihopa i en lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Annons

”En fruktansvärd mardröm”

Alshammar har tidigare pratat öppet om den tuffa tiden då hon var gravid med den andra sonen. När hon var mer än halvvägs genom graviditeten fick hon ett tråkigt besked. Ted skulle födas med vridfot, förut sa man klumpfot, och det fanns även risk för andra komplikationer.

– Läkarna sa: Du får en vecka på dig att bestämma dig om du vill behålla barnet eller inte. Att få höra dessa ord när man är i vecka 25 och har känt bebisens sparkar … ja, det var vidrigt och hemskt. En fruktansvärd mardröm, sa hon i en intervju med Hemmets journal.

Alshammar med sina söner Fred (t.v.) och Ted (t.h.). Bilden är tagen i juli, på Cirkus i Stockholm.
Alshammar med sina söner Fred (t.v.) och Ted (t.h.). Bilden är tagen i juli, på Cirkus i Stockholm.

Lyckligtvis kunde läkarna konstatera efter förlossningen att Ted inte fötts med några fler handikapp. Efter en vecka gipsades hans fot för att man skulle kunna vrida den rätt.

Annons

– Jag vart ganska ledsen först, jag hade aldrig hört talas om det tidigare. Men det är klart man blir väldigt ledsen, man är väldigt orolig som föräldrar om vad som kan gå fel. Det är svårt att hantera, sa hon till P4 Extra.

Strandhäng på Maldiverna

I dag har Ted hunnit bli 5 år gammal och följer man Therese Alshammars liv på sociala medier kan man se att pojken mår alldeles prima. Simmarens senaste publicering på Instagram och Facebook är en drömmig strandbild från familjens höstlovssemester på Maldiverna. Där går hon hand i hand med sina söner.

Barfotalyx och nya upplevelser, alltid med närhet till vårt favoritelement”, skriver hon och syftar såklart på det kristallblåa havet i bildens bakgrund.

Hennes följare önskar henne en trevlig resa och skriver att hon ska passa på att njuta av solen och havet. Och framför allt kvalitetstid med familjen.

Therese Alshammar hjälper även andra barn, utöver sina egna, att lära sig simma under tiden på Maldiverna.

Simmar på den vackraste platsen på jorden. Den här veckan lär jag barn på Discover Soneva (resort) hur man simmar och är trygg i vatten”, skriver hon i ett tidigare inlägg.

FOTO: Instagram

Annons