Therese Ahlshammar deltog i Let's dance på grund av ekonomiska skäl

Therese och Ted.

Therese Ahlshammar deltog i Let's dance för tre år sedan.
Nu avslöjar hon anledningen bakom beslutet.
– Det finns en trygghet i att tacka ja till saker som man tänker att det här kan vara ett bra arbetstillfälle. Så har jag en trygghet i några månader, säger hon till Aftonbladet.

Legendariske simmaren Therese Ahlshammar syns äntligen i Mästarnas mästare – efter att ha tackat nej i flera år. För Aftonbladet berättar hon hur tappade tävlingssuget efter att hon slutade med simningen på elitnivå.

– När jag slutade så kände jag att jag hade gett nästan allt. Jag var inte sugen på att tävla nånting mer, i nånting egentligen. Det är väl det, att jag har känt att jag inte har haft den där tävlingsgnistan, säger hon.

Under samma intervju erkänner hon anledningen till att hon tackade ja till Let's dance 2018 – där dansade hon tillsammans med Calle Sterner. Dansparet slutade på en sjätte plats.

Till tidningen säger Therese att hon då hade fött sitt andra barn bara ett halvår tidigare och att hon tackade ja för ekonomiska skäl.

– Då var jag ju i ett töcken av att ha en sexmånaders, jag var nästan nyförlöst, säger hon.

– Sen finns det en helt krass bild i Let’s dance, ekonomiskt. Som ett jobb. På fullt allvar. Det finns en trygghet i att tacka ja till saker som man tänker att det här kan vara ett bra arbetstillfälle. Så har jag en trygghet i några månader, säger hon till Aftonbladet.

Tuffa beskedet under graviditeten

När Therese var halvvägs genom graviditeten med sonen Ted fick hon ett tufft besked av läkarna. De hade nämligen upptäckt att Ted hade en så kallad vridfot, något som ibland är en indikation på att det finns fler komplikationer.

– Läkarna sa: Du får en vecka på dig att bestämma dig om du vill behålla barnet eller inte. Att få höra dessa ord när man är i vecka 25 och har känt bebisens sparkar … ja, det var vidrigt och hemskt. En fruktansvärd mardröm, har Therese sagt till Hemmets journal.

Efter förlossningen kunde läkarna konstatera att han inte hade några fler handikapp och bara en vecka senare tog man beslutet att gipsa sonens fot för att kunna vrida den rätt.

– När Ted kom ut kunde läkarna konstatera att han inte hade några fler handikapp eller andra fel. Då kändes det som en otrolig lättnad, även om vi visste att det väntade en tuff tid.

Therese Ahlshammars medaljhav

Den före detta elitsimmaren hann med mycket innan hon la simglasögonen på hyllan som 39-åring.

Therese hann få ihop 72 medaljer och blev därmed den simmaren i Europa som genom tiderna tagit flest internationella mästerskapsmedaljer.

Idag bor hon tillsammans med sin sambo Johan Wallberg och parets två gemensamma barn Fred, 7, och Ted, 3, i centrala Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Patrick Ekwall om grannarnas fina gest efter Hannah Ekwalls död

LÄS OCKSÅ: Hannah Ekwall död – maken Patrick Ekwalls gripande ord

Senaste nytt