Rydström om Jansson: "Är som en ardennerhäst"

01 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Mittbacken Pontus Jansson och hans dotter hyllades av MFF-publiken inför avspark mot Sirius. Jansson har vänt hem till Malmö, som han lämnade sommaren 2014.Anders Bjurö/TT
Hemvändaren Pontus Jansson, 32, hyllades av Malmö FF-publiken i den allsvenska återstarten.
På måndag väntar träningsdebuten, men det är oklart om han tar en plats direkt i startelvan mot Mjällby nästa helg.
– Han är ju som en ardennerhäst, vi får försöka hålla tillbaka honom, säger tränaren Henrik Rydström.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Arlövskillen Pontus Jansson har i sin ungdom – och även under sin utlandskarriär – stått i MFF-klacken och har naturligtvis en egen ramsa.

Den sjöngs på stadion när hemvändaren presenterades – tillsammans med nyförvärvet Otto Rosengren (från Mjällby) – inför avspark i den allsvenska återstarten mot Sirius (3–0).

– Nu var han med inne i omklädningsrummet. Det är ju ingen hemlighet att Pontus är MFF-supporter, så han är en av de som är gladast när vi vinner, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

"Kommer inte stressa"

Jansson lämnade MFF sommaren 2014 och efter spel i Italien och England – senast i Premier League-klubben Brentford – är han nu åter en himmelsblå spelare. På måndag väntar träningsdebuten för mittbacken, men frågan är om han och Rosengren är redo för startelvan hemma mot Mjällby nästa söndag?

– För Otto Rosengren är det en stor skillnad i att vara i ett lag som dominerar matcher och pressar högt. Vi kommer inte stressa där, men han har visat bra saker på träningar, säger Rydström och fortsätter:

Annons

– Pontus kommer såklart inte ha några problem alls att spela vårt spel. Det är bara det fysiska som vi kommer att vara försiktiga med honom.

"Smart plan"

Frågan är dock om Rydström kan tygla Janssons lust att spela direkt?

– Han är ju som en ardennerhäst, vi får försöka hålla tillbaka honom. Han vill såklart in och spela. Där ska vi lägga upp en smart plan. De kommer förhoppningsvis vara tillgängliga och vara med i truppen (mot Mjällby), men det är inte så att vi automatisk sätter in dem i startelvan, säger Rydström.

På tisdag ansluter även MFF:s tredje nytillskott i form av dansken Sebastian Jørgensen, som värvats från Silkeborg.

Annons