TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Rosengård föll igen – "inga ursäkter"

14 apr, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Djurgården besegrade mästarlaget Rosengård.
Nej, det vill sig inte för FC Rosengård.
Mot Djurgården kom andra raka förlusten, 1–2.
– Vi gör inte det vi hade kommit överens om, säger en besviken Emma Berglund i Viaplay.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rosengård har en hel del att slipa på. Den regerande mästaren saknar kreativitet och energi. Det märktes tydligt under den första, mållösa, halvleken på Grimsta IP mot Djurgården i damallsvenskan.

Bortalaget hade förvisso mest boll, men vad hjälper det när man inte gör något vettigt av det?

– Det är tajt och de (Djurgården) backar långt ner. Det är svårt att få hål på dem, konstaterade Emilia Larsson i Viaplay.

Larsson hade rätt i sin analys. Dif backade hem och körde fembackslinje. Tempot sjönk och Rosengård-spelarna blev mer och mer frustrerade.

I den andra halvleken var det ett annat Djurgården vi fick se. Hemmalaget spräckte nollan direkt genom Hayley Dowd. 28-åringen styrde ett perfekt inlägg in till 1–0.

Därefter var det närmare 2–0 än 1–1. Djurgården radade upp chanser och i slutänden kom målet. Efter en hörna damp bollen framför Matilda Plan som enkelt rullade in 2–0 från nära håll.

– Den andra halvleken, jag vet inte vad som händer. Det är svårt att säga. Vi gör inte vad vi hade kommit överens om. Det blir en uppförsbacke, säger Emma Berglund.

Djurgården höll undan och tog tre blytunga poäng – trots en sen Rosengård-reducering signerad landslagsstjärnan Olivia Schough. Nattsvart är det för Rosengård som inkasserar andra raka förlusten och står på en poäng efter tre omgångar.

– Det finns inga ursäkter och det går inte att tycka synd om oss själva. Ingenting kommer gratis så det är bara att jobba på, säger Berglund.

Annons