fotboll

Rörande orden från Dejan Kulusevskis flickvän efter vinsten: ”Stolt”

Dejan Kulusevski med flickvännen Eldina Ahmic.

FOTO: Instagram/TT
På tisdagen prisades Dejan Kulusevski, 22, med Guldbollen och korades till Sveriges bästa fotbollsspelare.
Men vägen till framgång har varit lång för Vällinby-sonen – och ingen är mer stolt är flickvännen Eldina Ahmic.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eldina Ahmics avslöjande om relationen med Dejan Kulusevski
0:39

Efter reklamen: Eldina Ahmics avslöjande om relationen med Dejan Kulusevski

(0:39)

Slå på ljud

Dejan Kulusevski, 22, tog emot årets Guldbollen. Inte sedan 1994 när Tomas Brolin tog emot priset har någon varit så ung. Men vägen till att bli Sveriges bästa fotbollsspelare har varit lång och slitsam. Tillsammans med flickvännen Eldina Ahmic, 28, berättar han om kampen för att nå de europeiska toppklubbarna.

– Jag har lidit mycket, berättar Kulusevski i en närgången intervju med Aftonbladet.

Som 15-åringen flyttade han till Italien för att satsa på fotbollen. Men att flytta till ett nytt land ensam var inte lätt. Han berättar att han saknade sina kompisar, han förstod inte sin italienska tränare och försökte samtidigt klara av italiensk skolundervisning.

Han beskriver året 2022 som det bästa hittills. Trots att fotbollen är viktig för Kulusevski är den inte hans högsta prioritet. Det är något annat:

– Att vara lycklig. Att ha en bra tid med familjen, avslöjar han för Aftonbladet.

Dejan Kulusevski skulle aldrig avvisa en supporter

I intervju med Aftonbladet ger Dejan Kulusevski läsaren ett varmt intryck. Kanske är det just för att flickvännen Eldina Ahmic gör honom sällskap denna gång.

Trots att Kulusevski är världskänd är han inte rädd för att vistas bland ”vanligt folk”. Han flyger med Ryanair och hänger i offentliga miljöer. Fansen som ibland kommer fram skulle han aldrig vara otrevlig mot.

Dejan och Eldina på en fotbollsplan.

Eldina Ahmic har själv spelat fotboll på hög nivå och representerat klubbar som AIK och Brommapojkarna.

FOTO: Instagram

– Jag tror aldrig du har sagt nej när någon har kommit fram och undrat om de kan ta en bild med dig. Oavsett var vi har varit, säger flickvännen Ahmic och tittar på 22-åringen.

Kulusevski tittar oförstående på sin flickvän och frågar:

– Varför skulle jag göra det?

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Kulusevskis driv kommer från hans pappa

Kulusevski spelar för Englandslaget Tottenham Hotspur, på lån från toppklubben Juventus. När han för sju år sedan flyttade till Italien blev han Sveriges första utlandsproffs född på 2000-talet.

Att det gått så bra för honom tror Kulusevski beror på hans pappa. Där har han fått sin bestämdhet och ambition ifrån.

– Min omgivning. Mina föräldrar. Min pappa som jobbade hela nätterna och aldrig klagade. Ibland är det bättre med handlingar än ord. Jag såg honom och hur han aldrig klagade och alltid gjorde jobbet. Då blev jag lite likadan, berättar fotbollsspelaren för Aftonbladet.

Dejan och Eldina.

Paret träffades på fotbollsplanen och började sedan att skicka meddelanden till varandra på Instagram.

FOTO: Instagram

Flickvännen Eldina Ahmics hyllning

På tisdagskvällen tog Dejan Kulusevski emot Guldbollen och korades till Sveriges bästa fotbollsspelare. Fridolina Rolfö tog emot Diamantbollen, samma pris som delas ut till Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare.

Efter priscermonin postade han en bild på Instagram för att visa sin tacksamhet till svenska folket. På bilderna syns han hålla i Guldbollen med texten ”Tacksam för allt”. I kommentarsfältet hittas grattisönskningar från flera stolta lagkamrater, bland annat Viktor Nilsson Lindelöf, John Guidetti och Emil Forsberg.

Men stoltast av alla var flickvännen Eldina Ahmic som stått vid pojkvännens sida hela vägen. I ett Instagraminlägg hyllar den sex år äldre flickvännen Kulusevski med texten Stolt stolt stolt” och ett vitt hjärta.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN