TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Fridolina Rolfö vinner Diamantbollen – tårarna efter systerns ord

27 dec, 2022 
Sarah Rätzer
Fridolina Rolfö och systern Daniella Rolfö.
Fridolina Rolfö vinner årets Diamantboll och Dejan Kulusevski får årets Guldboll.
När Fridolina Rolfö intervjuades efter vinsten visades en hälsning från hennes syster och vänner vilket fick stjärnan i tårar.
– Wow, man inser vilka fina människor man har i sitt liv, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Engelsmännen i extas efter avancemangetBrand logo
Engelsmännen i extas efter avancemanget

Årets bästa svenska fotbollspelare har utsetts på Fotbollsåret 2022 och årets kvinnliga bästa fotbollspelare är Fridolina Rolfö, 29, som tar hem Diamantbollen för andra året i rad.

Yngsta spelaren sedan Tomas Brolin

Vinnaren av Guldbollen blir Dejan Kulusevski, 22, som därmed blir den yngsta spelaren att vinna det prestigefulla priset sedan Tomas Brolin vann den som 21-åring 1990.

– Hela året har varit helt fantastiskt faktiskt. Jag kommer till Tottenham och får tillbaka livet känns det som, får tillbaka hungern, får tillbaka kärleken och efter det har det bara flugit fram. Jag känner att jag blir bättre och bättre varje dag och har otroligt kul när jag spelar på planen, säger Kulusevski om vinsten.

Fridolina Rolfö i tårar efter vinsten

Fridolina Rolfö fick efter vinsten se en video med hälsningar från vänner och sin storasyster Daniella Rolfö, 35.

Annons

– I mitt hjärta är du alltid min startspelare. Du är verkligen en underbar syster och jag älskar dig så, säger Daniella Rolfö i videon och även landslagskompisen Magdalena Eriksson dyker upp och kallar Fridolina för ”extremt ödmjuk” och ”alltid en fantastisk lagkamrat”. Hyllningarna fick Fridolina Rolfö i tårar i direktsändningen.

– Nu blev jag väldigt berörd. Wow, man inser vilka fina människor man har i sitt liv. De har varit högst delaktiga i hela min fotbollskarriär. Och en del av att jag har tagit mig så långt, säger hon.

FOTO: Aftonbladet

Annons