sportsnackisar

Dusan Umicevic om sågningarna: ”De är på mig i varje jävla avsnitt”

Dusan Umicevic och Filip och Fredrik.

FOTO: TT
Dusan Umicevic, 39, är ett känt ansikte i SVT:s sportsändningar.
Men han har också gjort sig känd som slagpåse i Filip och Fredriks podcast.
– De är på mig i varje jävla avsnitt. Jag verkar vara deras stora idol, säger SVT-profilen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”
0:39

Efter reklamen: Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”

(0:39)

Slå på ljud

SVT-profilen Dusan Umicevic, 39, är ett känt ansikte i tv-rutan. Han höll svenska folket sällskap under sändningarna från fotbolls-VM och under mellandagarna och nyårshelgen bevakar han JVM som programledare i SVT:s studio i Stockholm.

För Expressen berättar Umicevic att han är rädd för stel stämning, vilket driver honom till ett udda programlederi. Han gör sitt bästa för att locka fram skratt – något som inte alltid lyckas. För det har han fått stor uppmärksamhet. Inte minst i Filip Hammar och Fredrik Wikingssons podcast.

Nu berättar Dusan Umicevic om sina känslor kring de ständiga sågningarna han utsätts för.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Filip och Fredrik sågade McEnroe-anekdoten

Under tennistävlingen Stockholm Open tidigare i år inträffade en situation som för Umicevic verkade pangsäker i stunden. En perfekt anekdot om John McEnroe... Som kanske inte träffade tv-publiken lika bra. Det blev en rejäl snackis i sociala medier.

– Okej grejen är så här, i efterhand har jag insett att jag kanske inte levererade den jättebra. Men där och då var det bara stundens ingivelse, ska jag eller ska jag inte? Nä fan jag kör!, berättar programledaren och fortsätter:

– Efteråt var jag asnöjd med min anekdot. Vi körde highfive där i studion, fan det här var ju svinbra! Inte trodde jag då att folk...

I Filip och Fredriks podcast fick anekdoten och Umicevic en rejäl sågning, men 39-åringen menar att det inte är första gången, skriver Expressen.

”De ska fan få tillbaka när de jiddrar!”

Nyligen gjorde Filip och Fredrik narr av SVT-profilen igen.

– Nu var jag med i Filip och Fredrik igen! De är på mig i varje jävla avsnitt, jag verkar vara deras stora idol, säger Umicevic till Expressen.

Denna gång handlade det om hur Dusan Umicevic rättat kollegorna Chris Härenstam och Glenn Strömberg i Sportnytt. Han menade att kollegorna uttalade fotbollsspelaren Kylian Mbappés namn fel.

Trots att SVT-profilerna till slut kom fram till att Umicevic hade rätt, Mbappé uttalas med ett stumt M, så var Filip och Fredrik inte imponerade. I podcasten sa de att programledaren framstår som en besserwisser.

Dusan Umicevic på Alla tiders hockeygala.

Dusan Umicevic var programledare för SVT:s Alla tiders hockeygala tidigare i år där bland annat Börje Salming prisades.

FOTO: Maja Suslin/TT

Den otippade anledningen till att Umicevic var medveten om det franska uttalet?

– Jag hade fan Filip Hammars farsa som lärare i skolan – franskalärare! Hans pappa var min franskalärare! Är det inte så jävla roligt?, förklarar han skämtsamt.

Dusan Umicevic är dock på krigsstigen, även om det är på högst oseriösa grunder.

– Jag kommer ge tillbaka till de så fort jag får läge. Men jag har största respekten för vad Filip och Fredrik gör. De är begåvade killar, men de ska fan få tillbaka när de jiddrar!, skrattar Umicevic.

FOTO: Maja Suslin/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN