TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Mathias Fredriksson om skuldberget på 11 miljoner: ”Finns inga vinnare”

26 dec, 2022 
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Mathias Fredriksson.
Skidprofilen Mathias Fredriksson gör sig idag känd som expert i SVT:s Vinterstudion.
Detta samtidigt som han återhämtar sig från en konkurs som kostat honom miljoner.
– Det har varit en klump i magen, säger Fredriksson.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentärenBrand logo
Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

Mathias Fredriksson tillsammans med frun Emma-Helena Nilsson och deras tre söner, 6, 12 och och 16 år försöker komma till ro i det nya huset i Täby. Tiden i Östersund fick ett abrupt slut när Fredrikssons och Emil Jönsson Haags fastighetsbolag Skidspåret i Östersund AB gick i konkurs i maj.

I en intervju med Expressen berättar nu Vinterstudion-profilen om den chockartade upplevelsen som kostade honom 11,8 miljoner kronor.

– Det är ingenting som var kul någonstans. Att det gick dåligt, det förstod man. Men att det var så illa som det var, det hade jag ingen aning om, säger Fredriksson till Expressen.

”Jag fick det lite i knäet i maj”

Den före detta längdåkaren Mathias Fredriksson startade bolaget tillsammans med skidprofilen Emil Jönsson Haag 2016, men redan från början var arbetet bekymmersamt. Planen var att bygga och sälja lyxhus intill skidområdet i Östersund. Efter sex år är bara fyra av de åtta husen bebodda.

Annons

Planerna gick i stöpet. En redan problemfylld process blev ännu svårare med skenande inflation och ökande materialpriser.

– Det är väl klart att det är tråkigt när saker inte blir som man tänker sig, berättar Fredriksson för Expressen och fortsätter:

– Jag fick det lite i knäet i maj. Det finns inga vinnare i en sådan grej. Det är verkligen olyckligt att det blev som det blev.

Skuldberget på 11,8 miljoner kronor

Bolaget har en skuld på 11,8 miljoner kronor, enligt konkursförvaltare Lars Ederwall. De största skulderna ligger på skidprofilernas egna bolag, och inte på det gemensamma.

– Det är jag och Emil som har fått ta smällen i allt det här, säger Fredriksson och fortsätter:

– Men jag kommer säkerligen att överleva. Samtidigt är det ingenting som har varit kul. Det har varit en klump i magen att det blev som det blev för alla inblandade. Det har inte varit positivt för någon. Men så är det, det är svårt att backa tiden.

Annons

Efter konkursen ser framtiden oviss ut. Samtidigt som Fredriksson delar med sig av sin expertis i Vinterstudion har han kvar sitt jobb på näringslivskontoret i Östersund på deltid. Han berättar att just nu är prioritet nummer ett att landa i Täby.

Det är dock en sak som är säker: Mathias Fredriksson ser Vinterstudion som en del av sin framtid. Även om SVT inte längre har rättigheterna för att sända längdskidåkningens världscup trivs Fredriksson på jobbet och vill fortsätta bevaka vintersporten.

FOTO: TT

Annons