Portugisisk media: Gyökeres nära Sporting

Portugisisk media: Gyökeres nära Sporting

Viktor Gyökeres fick hoppa in i EM-kvalet mot Österrike förra veckan.

Jonas Ekströmer/TT
Blir Sporting Lissabon nästa klubbadress för landslagsanfallaren Viktor Gyökeres?
Alltmer tyder på det, enligt uppgifter i portugisiska media.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sporttidningen A Bola skriver att den 25-årige svensken efter framgångarna i Coventry nu har Sporting Lissabon som sitt förstaval. Den grönvita huvudstadsklubben ska ha reserverat tröja nummer 9 för Gyökeres och uppges vara redo att göra en affär värd runt 230 miljoner kronor.

Även sporttidningen Record skriver att en Lissabonflytt är nära för stockholmaren. Sporting fyller 117 år på lördag och klubbens ordförande Frederico Varandas hoppas enligt tidningen att värvningen av Gyökeres ska bli en födelsedagspresent till fansen.

Kontraktet med Coventry, som missade uppflyttning till Premier League efter att ha förlorat kvalfinalen mot Luton, går ut efter kommande säsong. Och att Gyökeres vill byta klubb i sommar gjorde han klart i samband med fotbollslandslagets samling häromveckan.

– Jag har varit där (i Coventry) och gjort två bra säsonger och känner för att testa något nytt. Jag hoppas att det kan lösa sig. Det spelar inte jättestor roll vilken klubb eller liga, bara det känns bra för egen del och att den klubb som vill ha mig väljer att satsa på mig, sade han då.

FRÅN FÖRSTASIDAN