Nytt kärlekspar i skidlandslaget – Edvin Anger har hittat kärleken

Edvin Anger med Jonna Sundling och Emma Ribom till vänster och Frida Karlsson, William Poromaa, Maja Dahlqvist och Edvin Anger till höger.

FOTO: Instagram/TT
Det verkar vara lätt att hitta kärleken i skidspåren.
Nu har ytterligare en svensk skidåkare träffats av Amors pilar.
– Jag har träffat någon, säger längdskidåkaren Edvin Anger, 20.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesök
0:39

Efter reklamen: Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesök

(0:39)

Slå på ljud

Skidor och kärlek verkar gå väldigt bra ihop med tanke på de många skidpar som finns i Sverige. Ett av Sveriges hetaste skidpar är skidskyttarna Hanna Öberg, 27, och Martin Ponsiluoma, 27, som har varit tillsammans sedan våren 2021 och köpte hus ihop i fjol.

Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg.

Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg.

FOTO: Instagram

Båda åkarna hade partners sedan tidigare, men bröt upp på olika håll och valde sedan att leva ihop. Det var då lite tur i oturen att Hanna Öbergs expojkvän, landslagsåkaren Jesper Nelin, 30, blev tillsammans med Martin Ponsiluomas exflickvän Fanny Johansson, 24.

– Vi var ett sammansvetsat landslag innan, men så är det inte riktigt nu. Jag vet inte om vi kommer att bli kompisar igen, har Jesper Nelin tidigare sagt om dramat.

Andra kända skidpar är längdskidåkarna Ebba Andersson, 25, och Gustaf Berglund, 24, och skidskyttarna Anna Magnusson, 27, och Peppe Femling, 31. Längdskidåkarna Calle Halfvarsson, 34 och Jennie Öberg, 33 var länge ett par, men gjorde slut 2018. I somras blev Halfvarsson förälder ihop med sambon Isabell Olsson. Landslagssvenskarna Emma Ribom, 25, och Marcus Grate, 26, var tidigare ett par.

Det mest kända svenska skidparet Frida Karlsson, 23 och William Poromaa, 22, meddelade i början av mars att de har gjort slut efter flera år ihop.

Frida Karlsson och William Poromaa.

Skidskyttarna Frida Karlsson och William Poromaa meddelade nyligen att de har gjort slut.

ORRE PONTUS/Aftonbladet

Edvin Anger har hittat kärleken

Nu har ytterligare en skidåkare hittat kärleken. Svenska sprintstjärnan Edvin Anger, 20, med två SM-guld, två medaljer från ungdoms-OS samt flera medaljer från junior-SM i bagaget har nu bekräftat lyckan.

Edvin Anger.

Edvin Anger har hittat kärleken.

Henrik Montgomery/TT

– Det är ganska nytt. Vi har haft kontakt i några månader. Vi bor sex timmar från varandra, så det är lite lurigt. Men vi får se. Hon var en viktig person för mig under VM. Vi pratade en hel del i telefon, säger Edvin Anger till tidningen Södra Dalarnes Tidning.

Så träffades paret

Han avslöjar att kärleken är från Norge och att de träffades via en dejtingapp när han tävlade i världscupen i Lillehammer i Norge.

Svenska längdskidlandslaget inför Skid-VM i Planica. Calle Halfvarsson, Linn Svahn, Johan Häggström, Jonna Sundling, Marcus Grate, Emma Ribom, Eric Rosjö, Frida Karlsson, William Poromaa, Maja Dahlqvist, Edvin Anger, Johanna Hagström, Jens Burman och Moa Ilar.

Svenska längdskidlandslaget inför Skid-VM i Planica. Calle Halfvarsson, Linn Svahn, Johan Häggström, Jonna Sundling, Marcus Grate, Emma Ribom, Eric Rosjö, Frida Karlsson, William Poromaa, Maja Dahlqvist, Edvin Anger, Johanna Hagström, Jens Burman och Moa Ilar.

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet

– Första gången jag åkte bra var i Lillehammer, och det var ju där jag träffade henne. Och tydligen hittade jag formen från ingenstans i Drammen, så hon kanske har en positiv inverkan, säger Edvin om sin nya kärlek.

FOTO: Instagram/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN