LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Miljonregn över skidparet Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma: ”Häftigt”

22 mar, 2023 
Sarah Rätzer
Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg tittar in i kameran och till höger tittar de på varandra och håller upp sina medaljer.
Svenska skidskytteparet Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma har ett bra år bakom sig med flera vinster – vilket betyder ett rejält miljonklirr i hushållskassan.
Så många miljoner har paret tjänat denna säsongen – och så ska de använda pengarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”Brand logo
Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”

Svenska skidskytten Hanna Öberg, 27, har otaliga medaljer från VM, OS, junior-VM, Europamästerskapen och bra placeringar i världscupen på meritlistan.

Sambon Martin Ponsiluoma, 27, har också flera medaljer från VM, en silver-medalj från OS i Peking i fjol samt många bra placeringar i världscupen på sitt cv.

Vid varje VM och världscup delas miljoner i prispengar ut till skidskyttarna. Den som kammar hem förstapriset får mest pengar och sedan ersätts åkarna i fallande skala.

Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma håller upp sina OS-medaljer under vinter-OS i Peking 2022 och tittar på varandra.
Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma med sina OS-medaljer under vinter-OS i Peking 2022.

Efter årets säsong där paret har dominerat på respektive håll kan man konstatera att de har tjänat ihop en ordentlig summa till hushållskassan. På premiären av världscupen i skidskytte i finska i Kontiolahti i december blev det vinst för båda två.

Annons

Sedan dess har Ponsiluoma hamnat på pallplats hela fem gånger.

– Det är häftigt när man har en så bra säsong, säger Ponsiluoma om succén.

För Hanna Öberg började det och slutade bra med en dipp över julen då hon blev sjuk och tvingades avstå flera tävlingar. Men under den ofrivilliga vilan hittade hon styrka att ta sig tillbaka till toppen. För sedan kammade hon hem hela fyra VM-medaljer och fyra pallplatser i världscupen.

– Jag hittade det jag saknade, har Öberg tidigare sagt.

Så mycket har Öberg och Ponsiluoma tjänat

Succén i skidspåren betyder även succé på bankkontot för paret. Under VM körde Hanna Öberg in 914 000 kronor med sina placeringar och Martin Ponsiluoma 365 000 kronor. Under världscupen körde de in betydligt mer, nämligen hela 1 420 000 kronor för Öberg och 1 470 000 kronor för Ponsiluoma, skriver Expressen.

Totalt har de alltså tjänat in 4,1 miljoner kronor under säsongen – det är inte illa!

Annons

Så ska skidparet använda pengarna

Vad ska då alla pengarna gå till kan man fråga sig? Hanna Öberg har svaret:

– Vi har ju ganska nyss köpt hus, så det kommer bli en hel del som går dit, säger Hanna Öberg om villan i centrala Östersund.

Men Martin Ponsiluoma försäkrar att de inte kommer göra av med alla sin intjänade pengar nu.

– Man vet aldrig hur nästa säsong blir så det är bra att bygga en buffert, man försöker tänka långsiktigt. Man vill kunna leva på det här länge så du kollar inte bara ett år framåt, säger Martin Ponsiluoma om pengarna.

FOTO: TT/Instagram

Annons