Nordfeldt vägrade prata om AIK

15 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Kristoffer Nordfeldt startar mot Nya Zeeland.
Målvakten Kristoffer Nordfeldt startar i landskampen mot Nya Zeeland på fredag. Med sig har han AIK:s svaga start i allsvenskan. Nu vill han fokusera på landslaget.
– Om vi ska prata AIK så kan vi göra det efter samlingen, säger Nordfeldt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nordfeldt kommer till landslagets samling efter en mardrömsstart med AIK i allsvenskan. Stockholmslaget ligger nästjumbo, efter endast en seger på de första tolv omgångarna.

– Det har varit speciellt. Givet att det inte har gått som någon har velat, säger Nordfeldt.

Den allsvenska målvaktsstjärnan vill dock inte snacka om allsvenskan. I stället fokusera på landslagets matcher mot Nya Zeeland och Österrike.

– Om vi ska prata AIK så kan vi göra det efter samlingen, faktiskt. Ni är jättevälkomna ut till Karlberg och prata om det. Nu är det fokus på de här två viktiga matcherna, säger han.

"Rättar sig i ledet"

Kristoffer Nordfeldt är landslagets tydliga andramålvakt enligt förbundskapten Janne Andersson. Nu får han chansen från start mot Nya Zeeland. Det blir hans 17:e landslag i karriären.

– Det ska bli jättekul, säger han.

Att han är andremålvakt, och således troligtvis inte startar mot Österrike i EM-kvalet nästa vecka, ser han inte som något problem.

Annons

– Man kommer hit för att man vill spela. Men Janne är chef, tar ut laget och då rättar man in sig i ledet efter det, säger Nordfeldt.

"Spelar likt Österrike"

Trots att matchen mot Nya Zeeland är en träningslandskamp betonar Nordfeldt vikten av matchen.

– Det är en motståndare som spelar ganska likt Österrike. Så det blir en bra erfarenhet för oss på det sättet, säger han.

Landslaget valde att inleda samlingen med att träna tre dagar på Bosön, delvis för att spara på Friends arenas gräsmatta. Under torsdagen var laget tillbaka på Nordfeldts hemmaplan i allsvenskan.

– Jag är väl van vid hur det brukar vara här. Den varierar i kvalitet som allt annat. De som jobbar med mattan gör precis allt som går för att få den så bra som möjligt. Vi anpassar oss efter mattan som ligger och försöker göra det bästa av de förutsättningarna.

Annons