sport

Nils van der Poel om livet efter karriären: ”Hade varit lockande”

Nils van der Poel med en läktare i bakgrunden.

FOTO: Claudio Bresciani/TT

Nils van der Poel la nyligen skridskorna på hyllan efter proffskarriären.
Nu berättar 26-åringen om tankarna på hur det hade varit om han hade fortsatt.
– Mitt världsrekord är ett bra sådant, men inte tillräckligt bra, säger han.

Före detta skridskoåkaren Nils van der Poel, 26, har vunnit både OS- och VM-guld i såväl 5000 och 10 000 meter och har dessutom världsrekordet i båda distanserna. Men i våras la han skridskorna på hyllan.

Nils van der Poel: ”Säker på att...”

I en intervju med Expressen avslöjar han nu sina tankar på hur det hade varit om han hade fortsatt. 26-åringen verkar nämligen tro att han hade kunnat bättra på sitt världsrekord på 10 000 meter på 12.30,74 minuter.

– Det hade varit lockande att vara i en kamp mot en annan duktig åkare på den sträckan, det har jag aldrig varit. Mitt världsrekord är ett bra sådant, men inte tillräckligt bra. Jag är helt säker på att jag skulle ha kunnat åka snabbare. Andra kan också göra det om de gör vissa justeringar och verkligen satsar.

– Det hade jag gärna velat uppleva, en riktigt tajt strid på 10 000 meter, säger han till Expressen.

”Inte i dagsläget”

Trefaldige OS-guldmedaljören i skridskor Tomas Gustafson hävdar att Nils van der Poel hade återvänt till skridskoarenan om någon hade slagit hans världsrekord. Men i nuläget verkar 26-åringen inte vara i de tankarna.

– Inte i dagsläget. Tror jag att jag kommer göra det i framtiden? Nej, det gör jag inte. Jag ser inte att det blir fler internationella skridskomedaljer för min del, säger van der Poel.

FOTO: Claudio Bresciani/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN