Nicklas Lidströms fyra barn har vuxit upp – så lever de idag

Nicklas Lidström med två söner.

FOTO: Jonas Lindkvist/TT
Nicklas Lidström har fyra söner som alla vuxit upp och tagit ett steg in i offentligheten.
Det här gör hockeyproffsets söner idag!

Den svenska hockeyspelaren Nicklas ”Lidas” Lidström, 52, utsågs till den bästa svensken genom tiderna under Tidernas Hockeygala i torsdags. Med en lysande karriär i både Sverige och USA har stjärnan nu lagt skridskorna på hyllan – nu är det sönernas tur att stå i rampljuset.

Lidas har tillsammans med frun Annika Lidström, 53, fyra söner som delvis följt i pappas fotspår. Det här gör de idag!

Kevin Lidström, 28

Den äldsta sonen Kevin Lidström, 28, föddes i Detroit i USA när Lidas spelade för Detroit Red Wings i NHL. Under uppväxten spelade Kevin hockey i flera amerikanska skollag, bland annat i Detroit Catholic Central.

Hockeykarriären fortsatte även när familjen flyttade tillbaka till Sverige och hem till Västerås där Lidas fostrades och påbörjade sin lysande hockeyhistoria. Sonen har bland annat spelat i juniorlag i Västerås, Enköping och Surahammar.

Idag bor Kevin kvar i Västerås och har bytt karriär efter att ha provat på tränarrollen ett tag. Idag är han investerare och har bland annat blivit en av storägarna i Västerås hamn, skriver VLT. Sedan 2020 är hockeysonen ny ägare till företaget Sjöevents.

Intresset för båtliv började redan i unga år med somrar som spenderades på sjön.

– Jag brukade alltid vara ute på vattnet här i Västerås om somrarna. Jag började på Sjöevent 2011 då jag skrapade glass, sedan tog jag behörighet att köra båt för sex år sedan och kört varje sommar, säger Kevin till VLT.

Han berättar att skridskorna har lagts på hyllan efter sista säsongen i Surahammar 2020.

Adam Lidström, 26

Den näst äldsta sonen Adam Lidström, 26, började även han livet i USA. Likt Kevin började även hans hockeykarriär under skolåren, men till skillnad från storebrodern har karriären fortsatt på äldre dar. När familjen valde livet i Sverige efter att Lidas spelat 20 säsonger för Detroitlaget började Adam spela hockey i Västerås och sedan i Enköping.

Adam Lidström på isen.

Adam ska nu testa vingarna i USA.

FOTO: Instagram

Idag spelar Adam fortfarande hockey och skrev i slutet av oktober i år på ett provspelskontrakt med det amerikanska laget Florida Everblades, skriver Hockey Sverige. Innan flytten från Sverige studerade han på Mälardalens universitet i Västerås. 2021 tog han sin examen i företagsekonomi.

På Instagram visar Adam upp en nära vänskap med hockeyspelaren Alexander Lindelöf, bror till fotbollsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf. Han var bland annat Alexanders marskalk på hans bröllop i somras.

Samuel Lidström, 22

Även Samuel Lidström, 22, föddes i Detroit, Michigan när pappa Lidas var verksam i USA. Tillbaka i Sverige tog han plats i Västerås IK:s ungdomslag och fortsatte senare till Surahammar 2019. Idag bor han kvar i Lidas hemstad Västerås, men spelar för Enköpings SK i HockeyEttan, den tredje divisionen i Sverige.

Samuel Lidström iklädd Surahammars matchställ.

Samuel Lidström har nyligen bytt klubb för spel i Enköpings SK.

FOTO: Instagram

Samuel Lidström har ett förhållande med Västeråstjejen Linn Skoglund, student på Örebro universitet.

Lucas Lidström, 19

Lucas Lidström, 19, är precis som bröderna född i USA, men bor idag i Västerås och spelar hockey för VIK:s juniorlag.

Den 9 juni i år tog Lucas studenten.

Utöver sina hockeymeriter håller sig den yngsta broder hemlig och ytterst lite information går att hitta om 19-åringen.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN