TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Modos finalgrepp – vann i ny förlängning

21 apr, 2023
TT Nyheter
Modospelare jublar efter segern i fredagens hockeyallsvenska final på Hovet i Stockholm.
Tredje hockeyallsvenska finalen – tredje förlängningen.
Precis som i den första vann Modo med 2–1 i den tredje och leder finalserien med samma siffror i bäst av sju matcher och har ett grepp i kampen om SHL-spel.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den hockeyallsvenskan finalrysaren mellan klassikerlagen Modo, 2 SM-guld, och Djurgården, 16 SM-guld, gick för tredje matchen i rad till förlängning på Hovet i Stockholm.

Modos David Bernhardt avgjorde 10.18 i den fjärde perioden inför fullsatta läktare och tystade hemmapubliken.

– Jätteroliga matcher, jättetajta. Skönt att vi kunde vinna i dag, säger David Bernhardt till C More.

Erik Karlsson gav bortalaget ledningen med 1–0 14.30 in i andra perioden. Djurgårdens Daniel Brodin, som avgjorde onsdagens match i Örnsköldsvik, tog matchen till förlängning när han styrde in 1–1-målet i powerplay i tredje perioden.

– Vi verkar gilla långa matcher. Det är tajt, säger Djurgårdens Daniel Brodin till C More.

Fjärde finalen spelas i Stockholm igen på söndag. Vid seger skapar sig Modo matchboll inför den femte finalen i Ö-vik på onsdag. Det lag som vinner fyra matcher spelar i högstaligan SHL nästa säsong.