Mjällbys cupdröm förblev en dröm

Mjällbys cupdröm förblev en dröm

Mjällby, och målvakten Noel Törnqvist (i mitten), förlorade cupfinalen mot Häcken med 0–4.

Johan Nilsson/TT
Mjällby AIF var uppe i den första cupfinalen i Blekingeklubbens historia. Drömmen om att lyfta cupbucklan samt välkomna Uefa Conference League till Hällevik blev, åtminstone den här gången, en dröm.
– Tråkigt att vi inte kunde bjuda upp till mer dans inför vår fantastiska publik, säger Mjällbys målvakt Noel Törnqvist till TT.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Finalen inför ett fullsatt Strandvallen var en chans för Mjällby att skriva historia genom att bärga klubbens första stora titel. På vägen till finalen hade Blekingelaget slagit ut allsvenska kollegor som Kalmar respektive Hammarby. Sista hindret – regerande svenska mästarlaget BK Häcken – blev dock för svårt att ta sig förbi.

– Häcken är ett fruktansvärt bra lag, säger Noel Törnqvist till TT.

Törnqvist och hans lag höll nollan intakt i nästan en halvlek, men precis före paus slog Häcken till med två snabba mål.

– Dubbla käftsmällar för oss, konstaterar Mjällbymålvakten.

När Häcken sedan satte både 3 och 4–0 efter paus var kampen om cuptiteln över.

– Tråkigt att vi inte kunde bjuda upp till mer dans inför vår fantastiska publik, säger Törnqvist.

Mjällbys dröm om cupguld och Europaspel 2023 förblev en dröm. Noel Törnqvist tror ändå att han på sikt kommer att kunna njuta av att ha spelat final i Svenska cupen hemma på Strandvallen i Hällevik.

– Kanske inte i dag, i morgon eller nästa vecka. Men vi har gjort en fantastisk resa och nått den första cupfinalen i Mjällbys historia, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN