Major – då njuter svenskhoppet: "Så jävla härligt"

Major – då njuter svenskhoppet: "Så jävla härligt"

Alex Norén ser fram emot årets tredje major. Arkivbild.

Jessica Gow/TT
Alex Norén har haft ett tungt 2023, men insatsen i Scandinavian Mixed inger hopp inför US Open.
– Det finns så klart inga garantier, men jag känner att det ska bli jäkligt kul, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Annat var läget för ett par veckor sedan, när det svenska golfesset funderade på hur han skulle få ihop alla pusselbitar i spelet.

Pusslet är kanske inte färdiglagt, men Norén kände i alla fall att han fick en hel del bitar på plats förra veckan på Ullna. De avslutande ronderna på 68–68–67 (och en tolfteplats till slut) gav ordentligt skjuts inför resan till US Open på Los Angeles Country Club.

– Spelet blev bättre och bättre under hela veckan och jag har fått lite garantier på att jag och min coach jobbar på rätt grejer. Då är det roligare att spela och tänka framåt. Det är inte ett jävla virrvarr i huvudet av massa olika känslor och tankar, säger 40-åringen.

"Stor fördel"

Det blir lite tajta förberedelser för Alex Norén, eftersom han flög från Stockholm först i måndags morse. Inte hela världen i det här fallet. Han har bra koll på årets, som vanligt svårspelade, US Open-bana efter att ha spelat den ett flertal gånger.

– Det är en stor fördel om man kan banan, för det kan gå käpprätt åt helsike om man inte gör det.

Det senaste årets kaos inom herrgolfen har gjort att ännu mer fokus på majortävlingarna, eftersom det är de enda gångerna på året som alla de stora stjärnorna samlas.

Fem svenskar deltar

Norén gillar det – och hoppas att det får LIV-stjärnorna att känna vad som verkligen betyder något.

– Jag tyckte att det var så jävla härligt (i US Masters) på Augusta och (i PGA-mästerskapen) på Oak Hill, att vi samlades. Och jag var så nöjd att Brooks (Koepka) vann. Jag vet inte hur nöjd han är att vinna på LIV mot 47 andra. Han måste ha känt mer när han vann på Oak Hill, säger Norén, själv tydligt med att LIV-touren aldrig har intresserat honom.

Han får sällskap av ytterligare fyra svenskar i US Open: Jens Dantorp, Vincent Norrman, Simon Forsström och amatören David Nyfjäll.

FRÅN FÖRSTASIDAN