Lämnade rosor till domarna – straffas med böter

05 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Gaisledaren, som lämnade rosor i domarrummet efter en match i superettan, straffas med böter. Arkivbild.
En Gaisledare lade tre röda rosor i domarrummet efter en match i superettan. Ett hot menade domarna. Nu straffas ledaren med böter av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gais förlorade hemma mot Jönköpings Södra (0–1) i superettan i maj. Tre röda rosor hade lagts i domarrummet efter matchen, något som uppfattades som ett hot mot domarteamet.

En polisanmälan om olaga hot upprättades och några dagar senare klev en av Gaisledarna fram och tog på sig tilltaget.

Han straffas nu av Svenska fotbollförbundet.

"Domarrummet ska i samband med match vara ett för domarna fredat område som ingen annan ska befinna sig i”, skriver disciplinnämnden i beslutet enligt Aftonbladet och ålägger ledaren att böta 30 000 kronor.

För GP har ledaren tidigare hävdat att det hela var menat som ett skämt och att allt grundat sig i frustration över att domaren inte blåst av då en Gais-spelare blivit skadad.

Ledaren är sedan tidigare avstängd av Gais.

"Styrelse och klubbledning vill vara tydliga med att det är av högsta prioritet att alla ska känna sig trygga på våra evenemang, vare sig man är där i tjänsten eller som besökare. Vår medarbetare har passerat en gräns på ett sätt som är oacceptabelt. Personen kommer tills vidare inte att vara en del av ledarstaben i samband med matcher", skrev klubben på sin webbplats.

Annons