TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kattälskare rasar efter virala videon från pressträffen: ”Vidriga”

08 dec, 2022 
Sarah Rätzer
Brasiliens pressansvarige tar ett grepp i kattens nacke och rygg och på högra bilden syns han släppa katten utanför bordet.
En oväntad hårig gäst stal showen under Brasiliens presskonferens under fotbolls-VM i Qatar.
Men det som har skapat ilska i sociala medier är det som hände när Brasiliens pressansvarige grep in mot den oinbjudna gästen.
”Vad är den här killens problem?”, skriver djurrättsorganisationen Peta.
Annons
Katten flossie är världens äldstaBrand logo
Katten flossie är världens äldsta

En rutinmässig pressträff med Brasiliens anfallsstjärna Vinicius Junior, 22, förvandlades till en världsnyhet när en katt kraschade presskonferensen.

Den oinbjudna gästen tog sig på något sätt in på pressträffen och hoppade upp på bordet. Det fick Junior att komma av sig och börja skratta.

Men det är vad som hände sedan som har skapat starka reaktioner på sociala medier.

Brasliens fotbollslags pressansvarige ställde sig nämligen upp och tog tag i kattens skinn i nacken och på ryggen vilket fick katten att vrida sig. Han lyfte sedan bort katten från bordet och släppte sedan ner den i golvet.

I videor från händelsen hörs flera reportrar flämta och skrika till över agerandet. Men mannen slog ut med armarna flera gånger och skakade på huvudet och menade att han inte gjorde någonting fel.

Kritikstorm i sociala medier: ”Skäms”

Mannen har nu fått rejäl kritik på sociala medier efter att klippet har spridit och medier i flera olika länder har skrivit om händelsen.

Annons

”Det är inte så man plockar upp en katt med vänlighet. Skäms!”, skriver en på Twitter och en annan skriver ”Misshandla djur, misshandla människor. Vidriga individer”.

Peta: ”Oförskämd”

Även djurrättsorganisationen Peta har uttalat sig om händelsen.

”Vad är den här killens problem? Nästa gång han träffar på en katt borde han le och skratta som den brasilianska stjärnan Vinicius Jr istället för att vara så oförskämd och tuff. Vi hoppas att någon ser efter denna söta katt som förmodligen är hemlös, precis som många andra”, skriver de på Twitter.

Brasilien har ännu inte uttalat sig om händelsen.

På fredag möter Brasilien Kroatien i den första kvartfinalen i VM.

FOTO: Twitter

Annons