Infantino: Till de som hatar mig – jag älskar er

Infantino: Till de som hatar mig – jag älskar er

Gianni Infantino blev på torsdagen omvald som Fifa-ordförande. Arkivbild.

Aaron Chown/AP/TT
Det fanns ingen motkandidat.
På torsdagen valdes kontroversielle Gianni Infantino om som ordförande i Internationella fotbollsförbundet (Fifa) i ytterligare fyra år.
– Till de få som hatar mig – jag älskar er alla, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Infantino kommer nu sitta kvar på posten till och med 2027.

– Tack till er alla, min familj, min fru, mina vänner, mitt lag, säger han i sitt tacktal och fortsätter:

– Alla de som älskar mig, jag vet att det är många. Och de som hatar mig, jag vet att det är några få – jag älskar er alla.

Infantino syntes söka reaktioner bland gästerna i lokalen efter sina ord men fick bara gehör från en annan person framme vid podiet.

"Vi älskar dig herr ordförande", hördes någon säga.

Infantino valdes om på Fifas kongress i Kigali, Rwanda.

– Att vara ordförande för Fifa är en stor ära och ett privilegium med stort ansvar. Jag är verkligen rörd över ert stöd och jag lovar er att jag kommer fortsätta tjäna fotbollen världen över och alla medlemsländer, säger Infantino.

– Ledarskap handlar om att lyssna och att leda, ledarskap handlar också om att agera, jag är här för att agera. Ni kan fortsätta lita på mitt engagemang, det enda jag önskar från er är att fortsätta jobba hårt för att ena fotbollsvärlden.

Infantino har varit ordförande i Internationella fotbollsförbundet (Fifa) sedan han tog över efter skandalomsusade Sepp Blatter 2016. 2019 valdes Infantino om – utan någon konkurrens även den gången.

FRÅN FÖRSTASIDAN