sportsnackisar

Hugger tillbaka mot Björn Ferry efter hyllningarna: ”Måste sluta”

Björn Ferrys ord om Johannes Thingnes Bö gillas inte av landslagschefen Johannes Lukas.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Olle Sporrong/Expressen/TT
Johannes Thingnes Bö är så överlägsen de övriga manliga skidskyttarna att han kunde vinna VM-guld med brutna stavar.
Det påstår SVT:s expert Björn Ferry.
– Nej, det håller jag inte med om. De måste sluta snacka så, säger landslagstränaren Johannes Lukas till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Äventyrarens nakenhopp slutar i platt fall
0:22

Efter reklamen: Äventyrarens nakenhopp slutar i platt fall

(0:22)

Slå på ljud

Sverige har tagit fyra individuella medaljer i skidskytte-VM i tyska Oberhof. Hanna Öberg (silver) och Linn Persson (brons) kom båda på prispallen under damernas sprint – och efter det har Sebastian Samuelsson tagit två brons, i både jaktstart och distans.

Men den 25-åriga katrineholmaren har mött sin överman. Faktum är att det hittills inte är någon manlig åkare som ens kunnat utmana norrmannen Johannes Thingnes Bö, 29. Han har nämligen vunnit fyra av fyra möjliga guld.

Johannes Thingnes Bö dominerar skidskyttesporten just nu.

Johannes Thingnes Bö dominerar skidskyttesporten just nu.

FOTO: Sven Hoppe/DPA/TT

– Han har åkt helt sinnessjukt bra. Han är så jävla bra verkligen. Jag vet inte vad man ska göra för att kunna slå honom, säger Jesper Nelin till Expressen.

Flera åkare hyllar Thingnes Bö

Norrmannen bommade två skott under tisdagens distanslopp, men vann ändå med klar marginal. Nu debatteras det bland åkare och experter hur man ens ska kunna slå Thingnes Bö. Martin Ponsiluoma menar att han skulle kunna benskejta och ändå vinna, Sturla Holm Laegreid säger att landsmannen kan åka in baklänges över mållinjen och SVT-experten, den tidigare OS-guldmedaljören, Björn Ferry har också uttalat sig i frågan.

Björn Ferry tillsammans med sin fru Heidi Andersson, som tävlat i armbrytning.

Björn Ferry tillsammans med sin fru Heidi Andersson, som tävlat i armbrytning.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

– Han skulle nog kunna bryta båda stavarna och vinna, men bryta båda benen då blir det tufft, säger Ferry till Expressen.

Johannes Lukas håller inte med

En som inte håller med är den svenska landslagstränaren Johannes Lukas. Han är av åsikten att norrmannen är bäst just nu, men att alla åkare är på hög nivå och har chans att vinna om Thingnes Bö bara gör ett misstag.

Johannes Lukas har varit tränare för det svenska skidskyttelandslaget sedan 2019. Dessförinnan var han assisterande tränare bakom legendariska Wolfgang Pichler.

Johannes Lukas har varit tränare för det svenska skidskyttelandslaget sedan 2019. Dessförinnan var han assisterande tränare bakom legendariska Wolfgang Pichler.

FOTO: Anders Wiklund/TT

– Nej, det håller jag inte med om. De måste sluta snacka så, det här är de bästa skidskyttarna i världen och Johannes är just nu bättre än de andra, och det är bara att inse det och det har vi stor respekt för, säger han.

Huvudpersonen själv tar det hela med ro och skrattar när Expressen frågar honom om han hade vunnit utan stavar. Sedan säger han att ”han hade gjort det”.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Olle Sporrong/Expressen/TT, Jonas Ekströmer/TT, Sven Hoppe/DPA/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN