Hammarby kan tvingas flytta: "Ganska oklart"

30 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Hammarbys Madelen Janogy på Kanalplan. Arkivbild.Ali Lorestani/TT
Hammarby är med i det damallsvenska guldracet.
Till hösten kan laget tvingas bort från hemmaarenan Kanalplan.
– Ganska mycket är fortfarande oklart, säger "Bajens" sportchef Johan Lager.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anledningen till att Hammarby kan tvingas flytta är för att konstgräsmattan inte lever upp till kvalitetskraven för damallsvenskan, skriver sajten Fotboll Sthlm.

Fram till och med den 31 augusti har klubben dispens för att spela på konstgräsmattan.

– Ganska mycket är fortfarande oklart, jag tror att det är sagt att det (konstgräset) ska bytas. Vi väntar egentligen bara på när – och det var planer på att göra det under sommaren när vi är lediga, säger Lager till TT.

– Men något med en överklagan har gjort att det alternativs skjuts på. Vi får helt enkelt avvakta och se och så får vi försöka jobba på alternativa lösningar om det sker helt enkelt.

Lager summerar det hela:

– Antingen måste det (konstgräset) bytas ut eller så får man söka ny dispens.

TT: Har ni en reservplan?

– Vi har några lösningar på hur vi brukar göra om vi inte kan vara här. Men eftersom vi inte riktigt vet har vi inte riktigt sjösatt det. Och det är också skillnad på om det är matcher som behöver flyttas. Vi har inte så mycket hemmamatcher i september, vi har bara en här i slutet av september och det är ganska långt dit.

Annons

– Förhoppningsvis har det här löst sig innan dess. Och vi tränar på dagtid, då står de flesta idrottsplatser i Stockholm lediga. Det ser jag inte som ett jättebekymmer.

Hammarby, trea i damallsvenskan och tre poäng bakom Häcken i topp, har två matcher kvar innan VM-uppehållet: Brommapojkarna borta och Piteå hemma.

Annons