Griner tillbaka på planen i ligapremiären

Griner tillbaka på planen i ligapremiären

Brittney Griner (nummer 42) i samband med nattens match mot Los Angeles Sparks.

Ashley Landis/AP/TT
Med 18 poäng, sex returer och fyra blockade skott, var basketstjärnan Brittney Griner tillbaka när WNBA-ligan hade premiär.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Griner – som blivit känd över hela världen efter att suttit fängslad i Ryssland i tio månader – imponerade i matchen. Det gjorde däremot inte hennes Phoenix som förlorade stort mot Los Angeles, 71–94. Resultatet var dock inte det primära för Phoenix.

– Det är en glädjens dag. Inte förrän dagen vi fick nyheten att hon (Griner) var på väg hem så trodde vi att detta skulle vara möjligt, sade tränaren Vanessa Nygaard i anslutning till matchen.

Brittney Griner blev en bricka i geopolitiskt maktspel mellan USA och Ryssland när hon greps på en flygplats utanför Moskva med cannabisolja i bagaget. I en rättegång erkände hon sig sig skyldig till narkotikabrott och dömdes till nio år i ryskt fängelse.

Efter flera månader nåddes dock en överenskommelse mellan Ryssland och USA och Griner släpps i utbyte mot vapenhandlaren Viktor But.

I nattens match spelade Griner 25 minuter och fick stående ovationer av publiken i Los Angeles, bland annat förra tennisstjärnan Billie Jean King och basketlegendaren Magic Johnson.

FRÅN FÖRSTASIDAN