Fury vann upphajpade matchen i Saudiarabien

Fury vann upphajpade matchen i Saudiarabien

Tommy Fury och Jake Paul i den uppskrivna boxningsmatchen i Saudiarabien

AP/TT
Det var ingen titelmatch mellan storstjärnor. Men när en Youtube-stjärna mötte en tv-kändis blev det ändå boxningsgalans höjdpunkt.
Som Tommy Fury vann på poäng över Jake Paul.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Youtube-stjärnan Jake Paul hade aldrig tidigare mött en professionell boxare. Han har byggt sin boxningskarriär genom att möta MMA-spelare och andra youtubers i boxningsmatcher, vilket fått stor uppmärksamhet – trots mer entusiasm än förmåga.

Trots bristande boxningskunskaper stod han ändå upp bra mot Tommy Fury i cruiserviktsmatchen vid galan i Saudiarabien och förlorade knappt på poäng, 73–76.

– Jag har redan vunnit på alla sätt i livet. Jag tog det längre än jag trodde var möjligt. Det är en ödmjuk erfarenhet. Jag tar emot och jag kommer tillbaka, säger Paul.

Fury är professionell boxare men är mest känd som yngre bror till boxningsikonen Tyson Fury, och för att ha medverkat i en reality-såpa på tv.

– Det här var min första stora gala, som 23-åring, jag bar världen på mina axlar och jag lyckades. För mig var det här en titelmatch. Jag tränade så hårt för det, det här var mitt öde, säger Fury.

Matchen hade planerats under 2,5 års tid. När den väl genomfördes var det framför ögonen på fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo, komikern Kevin Hart och ett gäng gamla boxningsstjärnor som Mike Tyson, Deontay Wilder, Devin Haney och Tyson Fury.

FRÅN FÖRSTASIDAN