Efter Englands EM-succé – Wembley utsålt

Efter Englands EM-succé – Wembley utsålt

Chloe Kelly (till höger) gjorde Englands avgörande mål i EM-finalen förra året. Arkivbild.

Alessandra Tarantino/AP
Intresset för det engelska landslaget håller i sig efter EM-succén i fjol. Kvällens landskamp mot Brasilien spelas inför ett utsålt Wembley.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fotbolls-EM i England i fjol blev en stor succé, inte minst publikmässigt, och det stora intresset för det engelska damlandslaget verkar hålla i sig. För när de regerande Europamästarna möter Brasilien i London i kväll är Wembley Stadium har 90 000 biljetter sålts.

– Jag tycker att nivån i spelet har utvecklats mycket och det är spännande att få vara en del av det för damfotbollen växer så fort, säger Englands förbundskapten Sarina Wiegman enligt AFP.

Landskampen kallas för Finalissima där Europamästarna och Copa America-mästarna ställs mot varandra. Det är dessutom den första Finalissima som spelas på damsidan.

Brasiliens förbundskapten, Pia Sundhage, tycker att det är häftigt att se hur långt damfotbollen har kommit.

– På min tid hade vi ingen publik över huvud taget. Damfotbollen har gjort en fantastisk resa. När jag var liten fanns det inga spelare att se upp till, men nu kan man nämna många bra spelare som är stora förebilder, säger hon enligt BBC.

Förra året spelades Finalissima på herrsidan då Europamästarna Italien mötte Copa America-mästarna Argentina i en match som slutade 3–0 till Argentina.

FRÅN FÖRSTASIDAN