TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Detaljen inför ”Game for Börje” upprör fansen: ”Skamlöst”

11 feb, 2023 
Sarah Rätzer
Börje Salming på Tidernas hockeygala i höstas.
På lördagen spelas matchen ”Game for Börje” för att hylla hockeylegandaren Börje Salming som nyligen gick bort i ALS.
Under matchen säljs produkter för att samla in pengar till ALS-forskningen men nu möts initiativet av kritik.
”Skamlöst”, skriver en person på Twitter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Börje Salming tar emot NHL:s hederprisBrand logo
Börje Salming tar emot NHL:s hederpris

På lördagen spelas en hyllningsmatch för Börje Salming mellan ett veteranlag från Tre Kronor och ett för Toronto Maple Leaves där Salming spelade i hela 18 säsonger.

Matchen spelas i Brynäs hemmaarena Monitor ERP Arena där Salming slog igenom. Och det är två kändistäta veteranlag som möter varandra. I Tre kronor legends lag spelar bland annat Niclas Lidström, Peter Forsberg och Henrik Zetterberg och i Toronto Maple Leaves spelar bland annat Mats Sundin.

Inför och under matchen sälja merchprodukter för att samla in pengar till ALS-forskningen. Fansen kan bland annat köpa en matchtröja för 1499 kronor där 100 kronor går till Börje Salmings ALS-stiftelse. Den förhållandevis låga summan på 100 kronor har upprör dock, bland annat på Twitter. ”Skamlöst”, skriver en arg supporter bland annat, enligt Aftonbladet.

– Intersport har tillsammans med oss tagit fram den här kollektionen för att både hylla Börje Salming och för att samla in pengar till ALS forskningen. I det här fallet behövs täckning för en del kostnader som till exempel produktion av varorna. På en del artiklar är produktionskostnaden högre, säger Brynäs klubbdirektör Håkan Svedman för Aftonbladet

– Om någon tycker att en för liten andel går till insamlingen är man så klart välkommen att swisha valfri summa, säger han vidare.

”Game for Börje” börjar klockan 14.00 på lördagen och sänds i TV4.

FOTO: Janerik Henriksson/TT

Annons