Desiré Inglander avslöjar Armand Duplantis fina gest till Sverige

Armand Duplantis fina gest till nya hemlandet – köper bara svenska kläder

FOTO: Jessica Gow/TT, Instagram/cafemagazine
Armand Duplantis älskar sitt nya hemland.
Så pass mycket att han tagit ett aktivt beslut att stötta Sverige på ett minst sagt intressant sätt.
Det är flickvännen Desiré Inglander som avslöjar ”Mondos” fina gest.
Så blev Armand Duplantis och Desiré Inglander ett par
0:40

Efter reklamen: Så blev Armand Duplantis och Desiré Inglander ett par

(0:40)

Slå på ljud

VM-guld både inomhus och utomhus, ett EM-guld utomhus och totalsegern i Diamond League. Krydda detta med upprepade världsrekord så har du Armand ”Mondo” Duplantis, 23, otroligt lyckade 2022.

Sverige har verkligen fått en världsstjärna till skänks och han är både otroligt älskad och uppskattad i sitt nya hemland. Sedan flytten från USA har han vunnit allt som går att vinna inom stavhoppsgrenen och han ses som en av de största friidrottarna i modern tid.

På det personliga planet har flytten till Sverige också varit en succé för Duplantis. Sommaren 2020 träffade han kärleken i Desiré Inglander, 21. Paret tog första kontakten via sociala medier och dejtade sedan ett tag innan de köpte en gemensam lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

Armand Duplantis och Desiré Inglander har varit tillsammans i drygt två år och bor tillsammans sedan förra hösten. De syns flitigt ihop på sociala medier.

Paret har varit tillsammans i drygt två år och bor tillsammans sedan förra hösten. De syns flitigt ihop på sociala medier.

FOTO: Instagram/mondo_duplantis

– Hon trodde nog inte att jag hade bra avsikter i början. Jag var tvungen att bevisa det. Det är väl så det funkar lite på sociala medier nu. I stavhoppningen är jag rätt erfaren, men i det vanliga livet pågår helt vanliga 22-åringsgrejer, sa han i en tidigare intervju med Expressen.

Sveriges näst bäst klädda man 2020

2020 blev också svensk-amerikanen Duplantis utsedd till Sveriges näst bäst klädda man i tidningen Café, efter skådespelaren Gustav Lindh. Detta trots att han merparten av tiden går runt i träningskläder. För magasinet Elle berättar Inglander att det är just faktumet att han går klädd i stretchtyg och linnen till vardags som gör att han gärna byter skepnad när det vankas offentliga tillställningar.

– Vi har båda ett jobb där vi kan gå runt i träningskläder hela dagarna om vi vill, särskilt Armand, så när vi får chansen att klä upp oss tar vi den. Och Armand blir mer och mer intresserad, säger Desiré Inglander i intervjun.

– När du bär något som du verkligen gillar, och som du tycker passar bra, gör det dig självsäker. Det är alltid positivt tycker jag. Jag gillar den minimalistiska skandinaviska stilen, svarar Armand Duplantis.

Finns en uttänkt strategi – för att hylla Sverige

Faktum är att Armand Duplantis nya modeintresse har gått så pass långt att han har beslutat sig för att hålla sig till en särskild riktlinje eller regel när det kommer till att shoppa nya kläder. Det är flickvännen som avslöjar det i Elle-intervjun.

– Du köper aldrig något som inte är svenskt, säger hon till sin pojkvän.

Det handlar om ett aktivt beslut att visa tacksamhet och stötta sitt nya hemland och dess företagare.

– Ja, jag började med det för cirka 1,5 år sedan. Jag kände mig tacksam för den position jag är i och över hur välkomnande alla svenskar är. Så jag tänkte att när jag får en chans vill jag stötta svenska företag, säger Duplantis om sitt initiativ.

FOTO: Jessica Gow/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN