armand duplantis

Armand Duplantis barnbesked med Desiré: ”Tänker lite på det”

Armand Duplantis barnbesked med Desiré

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT, Jessica Gow/TT
Han är bara 22 år gammal och har hela livet framför sig.
Ändå tänker Armand Duplantis redan på en framtid utan stavhopp – men med klassiskt familjeliv.
– Såklart vill jag ha barn och gifta mig och allting, säger friidrottsstjärnan till Expressen.
Levengoods sextips till Armand Duplantis
0:29

Efter reklamen: Levengoods sextips till Armand Duplantis

(0:29)

Slå på ljud

Armand Duplantis är trots sin unga ålder redan bäst i världen – och har varit det ett par år. Stavhopparen har vunnit allting som han kan vinna och dessutom har han slagit världsrekord på världsrekord.

I slutet av september hade hans dokumentärfilm Born to fly biopremiär i Sverige. Filmen skildrar ”Mondos” tidiga liv som ungt löfte i Louisiana, USA, och hans resa mot att bli friidrottsvärldens största stjärna. I en av scenerna skäller en 17-årig Armand ut sin pappa Greg för att han inte har filmat sonens uppvärmning inför en high school-tävling. Greg Duplantis skojar då och säger att Armand är ”en pain in the ass” och jämför honom med världsartisten Elton John, en man som erkänt har många divalater.

– Det är flera scener som är lite pinsamma för mig. Det ni måste förstå är att jag var en tonåring när filmen började, jag var jättebra på stavhopp men, ja, jag var bara en tonåring, säger han i en intervju med Expressen när scenen kommer på tal.

”Det är livet”

Det var faktiskt bara tre år sedan Duplantis tog steget från att vara just tonåring till att vara vuxen och myndig. Han reflekterar mycket över sin uppväxt och om vilka viktiga roller hans föräldrar hade, och fortfarande har, i hans liv.

Samtalet leder oundvikligen till att Armand Duplantis börjar tala om sitt privatliv och tankarna på framtiden ihop med flickvännen Desiré Inglander, 21, som han varit tillsammans med i två år.

Armand Duplantis med idolen och vännen Renaud Lavillenie under sommarens EM i München.

FOTO: Jessica Gow/TT

– Jag vet att det kommer en dag då jag inte kan hoppa stav mer, men det kommer vara helt okej att sluta och göra någonting annat. Det kanske är tråkigt, men det är livet, säger han.

Hänvisar till idolen

När reportern ber honom precisera vad ”någonting annat” innebär säger han att han vill gifta sig och skaffa barn i framtiden.

– I Louisiana gör man det mycket tidigare än här i Sverige. Om jag fortfarande var där hade klockan tickat, men här är det lite lugnare. Men jag tänker lite på det, säger han och fortsätter:

Renaud Lavillenie hoppar fortfarande och kan han göra det borde jag också kunna göra det. Och han är 35, då är det nog lite för sent för att få sitt första barn. Så jag hoppas att jag fortfarande hoppar när jag har fått mitt första barn, säger han till Expressen.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT, Jessica Gow/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN