kärlek och förhållanden

Därför firar inte Frida Karlsson och William Poromaa jul ihop

Skidparet William Poromaa och Frida Karlsson firar jul på varsitt håll i år – efter husförsäljningen

FOTO: Hanninen/SIPA/Shutterstock/TT, Jonas Lindkvist/DN/TT
Först sålde de det gemensamma radhuset i Sollefteå.
Nu bekräftar skidstjärnan William Poromaa att det blir en jul utan flickvännen Frida Karlsson.
– I år blir det väldigt ensamt, säger han till Sportbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären
0:39

Efter reklamen: Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

(0:39)

Slå på ljud

I början av november kom nyheten att det heta skidparet Frida Karlsson, 23, och William Poromaa, 21, hade sålt det gemensamma radhus som de 2019 köpte i Karlssons hemstad Sollefteå.

Huset – som har en boyta på 116 kvadratmeter och en tomt på 157 kvadratmeter – köptes för 730 000 kronor och såldes nu för 900 000 kronor. Pojkvännen William Poromaa hade inte bott i huset sedan 2021 då han lämnade sambolivet för att prioritera träningen. Han tog sitt pick och pack och flyttade till Åsarna, och kvar ensam blev Frida Karlsson. Tills att även hon valde att byta adress och flytta till Östersund.

När Frida Karlsson flyttade till Östersund publicerade hon den här bilden från den nya hemstaden.

När Frida Karlsson flyttade till Östersund publicerade hon den här bilden från den nya hemstaden.

FOTO: Instagram

Hon bor numera i Jämtland medan Poromaa flyttat ännu en gång – till Sundsvall.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Hon är i Sverige – han i Schweiz

Nu är det ett kort avbrott i skidsäsongen då julhelgen är fredad från tävlingar. Trots det väljer flera svenska åkare att inte flyga hem till Sverige utan att stanna kvar i Davod – där förra helgens världscuptävlingar ägde rum. Edvin Anger, Eric Rosjö, Anton Persson och Poromaa har alla valt att stanna kvar i Schweiz.

William Poromaa tröstas av flickvännen Frida Karlsson när Sverige blir fyra i herrarnas sprintstafett under vinter-OS i Peking 2022.

William Poromaa tröstas av flickvännen Frida Karlsson när Sverige blir fyra i herrarnas sprintstafett under vinter-OS i Peking 2022.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Frida Karlsson var inte med i Davos förra helgen, utan stannade hemma för att ladda upp inför Tour de Ski som drar igång efter nyår. Därmed blir det ingen gemensam jul ihop för Poromaa och Karlsson. Till Sportbladet berättar han att det dessutom är första julen som han är borta från familjen.

– Jag har alltid varit hemma med familjen. Det är där man får in all energi liksom, men nu känner jag att jag måste vara här inför touren och träna och vara på höjd. Det känns ändå rätt, berättar han.

Bjuder in norske rivalen

I stället blir det, förutom all träning, en hel del tv-spel. Norska skidkungen Johannes Hösflot Kläbo är också kvar och ägnar sig åt sitt Playstation. Precis som Poromaa firar han jul ensam. Möjligen blir det i alla fall ett gemensamt julbord. Poromaa ska nämligen äta ett svenskt-amerikanskt julbord med de amerikanska åkarna på touren, men Kläbo är också välkommen.

– Han sitter mest och spelar, så han får väl köra själv. Nej, men det är klart han får komma, säger svensken lite retsamt.

FOTO: Hanninen/SIPA/Shutterstock/TT, Jonas Lindkvist/DN/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN