fascinerande liv

Sonen försvann mystiskt 2010 – chocken efter samtalet från sjukhuset

Joyce Curtis med sonen Nicholas

FOTO: SWNS
Sonen reste till Frankrike för tolv år sedan och kom aldrig tillbaka.
Mamman trodde att han var död, men bara dagar innan jul kom sanningen fram.
– Jag hade accepterat det faktum att han var död, säger mamman.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen bryter sig in hos knarkhandlare
0:28

Efter reklamen: Polisen bryter sig in hos knarkhandlare

(0:28)

Slå på ljud

Familjen från Skottland antog att deras son Nicholas var död efter att han försvunnit för över ett årtionde sen. Sonen försvann mystiskt efter att ha åkt på en solo-resa till Frankrike 2010 och mamma Joyce Curtis hade accepterat det faktum att han var död.

Men bara dagar innan jul fick hon beskedet hon aldrig trodde hon skulle få. Den 19 december fick hon ett samtal från ett sjukhus i södra Frankrike. Sonen Nicholas var vid liv.

– När jag fick samtalet att han levde var jag i chock. Allt jag gjorde var att gråta hela dagen, säger Joyce till DailyMail.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Sonen försvann – igen

Nicholas lämnade sin hemstad Glasgow i mitten av 2000-talet för att vandra i Spanien och Frankrike. Detta efter att han förlorat sitt jobb. Men resan var långt ifrån en semesterresa och mamma Joyce trodde att han till slut bara strövade omkring på Paris gator som hemlös.

Joyce bestämde sig för att anmäla sonen som försvunnen 2009 när hon inte hade hört från honom alls under en längre period. Hon kontaktade det brittiska konsulatet i Frankrike och ett år senare fick hon ett brev.

Joyce Curtis.

Nicholas försvann första gången 2009, men dock upp på ett sjukhus i Frankrike ett år senare.

FOTO: The Herald / SWNS

– Jag fick ett brev 2010 som sa att Nicholas låg på sjukhus i Frankrike. Då hade han varit försvunnen ett tag, berättar Joyce och fortsätter:

– Jag och min man flög över för att besöka honom och det var fint att see honom. Vi skulle få hem honom, men av någon anledning – jag vet inte varför – så försvann han igen.

Det skulle bli sista gången hon såg sin son på över tio år.

”Jag kan inte föreställa mig vad han gått igenom”

Konsulatet i Frankrike skulle sätta Nicholas på ett plan som skulle ta honom tillbaka till Glasgow. Joyce berättar att hon visste vilken tid han skulle landa, men när tiden kom så var det knäpptyst från sonen.

– Jag väntade på jobbet, men han kom aldrig. Jag kommer ihåg att regnet öste ner den dagen. Jag ringde till varje flygplats för att se om han fanns på något flyg, men ingenting. Efter det hörde vi inget igen. Det var det sista jag hörde – tills i måndags, säger Joyce.

Än en gång kontaktades Joyce av konsulatet i Frankrike. Tolv år efter att han försvann fick hon höra att de hittat Nicholas. Sonen låg på ett sjukhus för en andra gång.

Joyce Curtis.

Nu hoppas Joyce att sonen Nicholas ska komma hem till jul efter 12 år borta.

FOTO: The Herald / SWNS

Joyce fick prata med sin saknade son över videosamtal. Han såg frisk ut och hon frågade ”Ska du komma hem Nikky?” och han svarade ”japp”.

– Jag kan inte föreställa mig vad han har gått igenom. Jag behöver bara ha hem honom. Jag vill dock inte bygga upp mina förhoppningar innan han har kommit hem, säger Joyce och fortsätter:

– Det har verkligen gjort min jul, speciellt eftersom min man dog i juni tidigare i år.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN