Socialtjänsten tog dottern ifrån 23-åriga mamman – nu anklagas hon

Mamma och dotter.

FOTO: JustGiving
Dottern togs till sjukhus med brutna ben – läkarna kunde inte förstå varför och socialtjänsten kopplades in för att utreda mamma Chloe, skriver The Sun.
Barnet tröttnar på pappan – sparkar bort mobilen
0:25

Efter reklamen: Barnet tröttnar på pappan – sparkar bort mobilen

(0:25)

Slå på ljud

Mamma Chloe Rhodes, 23, från Manchester, England, uppsökte vård för sin dotter efter att ha upptäckt att hon hade svårigheter att krypa. Det blev starten på den värsta mardröm en ung mamma kan tänka sig. På sjukhuset kunde läkarna konstatera att den lilla flickan Autumn, då ett år gammal, hade ett brutet nyckelben och en fraktur i ena benet. De kunde inte förstå hur skadorna uppkommit och de var så pass allvarliga att vårdpersonalen antog det värsta – att mamma Chloe orsakat dem. Socialtjänsten kopplades in och inte förrän sex månader senare skulle sanningen bakom flickans skador uppdagas.

"Bevisa mig värdig..."

Det var i januari förra året som mamma Chloe märkte att något inte stod rätt till med dottern Autumn. Hon hade börjat släpa benen efter sig och grät varje gång blöjan skulle bytas. Den oroliga småbarnsmamman uppsökte vård för att få hjälp.

Det dröjde inte länge innan läkarna vidtog allvarliga åtgärder och kontaktade socialtjänsten med misstankar om att mamman misshandlade sin dotter och orsakade hennes brutna ben. Autumn fick stanna på sjukhuset under ett antal dagar och under tiden övervakades Chloe när hon spenderade tid med dottern och den äldre sonen Oliver. Hon fick inte lämnas ensam med dem.

– Medan jag försökte anpassa mig till allt som hände runt omkring var jag nu också tvungen att bevisa mig värdig för socialtjänsten, berättar mamma Chloe för The Sun.

Den unga mamman vittnar om rädslan för att dömas av andra och den otroliga stressen över att förlora barnen för alltid – trots att hon inte gjort något fel.

– När folk hör att man blir övervakad när man är med barnen, när de får veta att ens barn har flera frakturer och man inte vet något så blir de dömande. Folk tror bara automatiskt att man har skadat sina barn. Det var mycket att ta in när man redan har det skit, säger Chloe.

Det skulle dröja sex månader innan genombrottet kom

I sex månaders tid övervakades Chloe av socialtjänsten och det skulle dröja enda till juli innan misstankarna om misshandel släpptes. I mitten av sommaren diagnostiserades flickan med den mycket ovanliga sjukdomen Osteogenesis imperfecta, även känt som medfödd benskörhet.

Beskedet kom som ett slag i ansiktet. Samtidigt som det var en lättnad att inte misstänkas för misshandel längre, skulle hon nu behöva acceptera att dottern skulle vara sjuk hela livet. Minsta lilla fall skulle kunna vara livshotande för Autumn.

Idag är dottern två år gammal och har en imponerande lång lista över skador: hon har brutit benet tre gånger, nyckelbenet en gång, fingret två gånger och en tå en gång. Det är fler frakturer än de flesta vuxna haft.

Mamma Chloe berättar att dottern kan leva ett normalt liv, men med vissa modifikationer.

– Vi tar bara varje dag som den kommer. För det mesta är hon väldigt glad – sjunger och pratar på om allt. Till och med när hon bröt sitt ben i år så fick hon alla att skratta när hon låg på sjukhuset. Hon är verkligen uthållig.

FOTO:

FRÅN FÖRSTASIDAN