Sivans, 40, fruktansvärda tragedi – efter trendig skönhetsoperation

Sivan Himmelman

Sivan Himmelman, 40, hade länge kämpat med kroppskomplex och hoppades operationen skulle bli ändringen på allt.
I stället lämnades hon med en kropp full av ärr och ruttnande hud.
– Den psykiska och känslomässiga återhämtningen har varit så mycket värre, säger hon.
Några av världens sjukaste skönhetsingrepp
Slå på ljud

Brazilian butt lift har seglat upp som en av de trendigaste skönhetsoperationerna. Kort sammanfattat innebär det att man gör ett rumplyft, eller en rumpförstoring, genom att använda kroppens eget fett för att ändra rumpans form. Det går även att köra in implantat.

Sivan Himmelman, 40, från Los Angeles är en av många personer som hakat på trenden. För att kostnaderna inte skulle skena iväg åkte hon till Tijuana i Mexiko, där operationen var betydligt billigare än i det exklusiva Beverly Hills.

Hon spenderade 6 400 dollar, cirka 55 000 kronor, för tre operationer. På en och samma dag gjorde hon en fettsugning, en bröstoperation och ett Brazilian butt lift.

Sivan Himmelman

Sivan Himmelman, 40, var osäker i sin kropp och bestämde sig för att göra en Brazilian butt lift i Mexiko. Då gick allt fel: ”Den psykiska och känslomässiga återhämtningen har varit så mycket värre”.

Instagram

Chocken i spegeln – kroppen ruttnade

Dessvärre slutade det inte speciellt bra och Sivans kropp ändrade snabbt färg efter operationerna.

När hon tittade sig själv i spegeln fick hon en chock. Brösten och rumpan såg allt annat än välkonstruerade ut, huden brände och ruttnade. Operationen som skulle ge Sivan nytt självförtroende hade lämnat livslånga ärr.

Efter skräckupptäckten konstaterade läkare mer eller mindre det uppenbara: Kirurgerna hade gjort ett fett dåligt jobb.

– Den psykiska och känslomässiga återhämtningen har varit så mycket värre, längre och smärtsammare än den fysiska eftersom det är så svårt att se sig själv i spegeln, säger Sivan Himmelman till New York Post.

Sivans kroppskomplex: ”Jag var trött”

Sivan Himmelman hade länge kämpat med kroppskomplex och hoppats att operationen skulle leda till att hon kunde skina som aldrig förr. I stället lämnades hon med känslor av skam, skuld, ledsamhet, ilska och en rädsla att bli dömd av andra.

– Jag var trött på att behövas skämmas över min kropp och ville må bra i mig själv. Jag trodde operationen skulle förbättra alla områden som jag var osäker på, att mitt självförtroende skulle öka och ge mig modet att äntligen leva livet fullt ut.

Tio veckor efter operationerna återvände hon till USA. I flera månader var hon sjukskriven från jobbet och hamnade i en depression. Hon beskriver livet som en vandrande skräckfilm.

Slår larm efter operationkaoset

Nu vill hon uppmana andra att tänka till innan de gör några operationer och se till så att de hamnar hos bra kirurger. Hon ångrar att hon valde bort dyra kliniker i Beverly Hills för billigare alternativ i Tijuana.

– Det finns säkert många bra kirurger utomlands men det är inte värt risken. De talar även ett annat språk och det är svårt att göra sig förstådd. Jag vill att människor ska veta att det man visar upp på sociala medier inte alltid är verkligheten.

Kroppskomplexen har förvärrats och Sivan Himmelman kämpar dagligen med att acceptera sin nya kropp. Nu söker hon ekonomiskt stöd för att kunna hitta en bra kirurg som kan åtgärda problemen.

– Jag fick höra att det skulle kosta mellan 17-23 000 dollar, vilket är långt ifrån min budget. Jag har bett många kirurger om hjälp men de vill inte röra mig.

Sivan Himmelmans meddelande

Sivan Himmelman har öppnat upp sig om skräckupplevelsen och skriver på Instagram om händelsen.

Instagram

Världens farligaste skönhetsoperation

Ett Brazilian butt lift är inte utan risker och klassas som den farligaste skönhetsoperationen i världen. Om man råkar spruta in kroppsfettet i de stora venerna riskerar man att blockera blodtillförseln till hjärtat, hjärnan eller lungorna.

Enligt det brittiska förbundet för estetisk plastikkirurgi är det 1 på 3000 som dör efter en operation. Förutom döden kan man även drabbas av bakteriella infektioner, cell- och vävnadsdöd, ärrbildningar och bölder.

I Sivan Himmelmans fall togs kroppsfett från flera ställen.

– Jag hade inte så mycket kroppsfett så kirurgen gjorde en fettsugning på min mage, rygg, armar, inre lår och bäckenområdet och överförde fettet till min rumpa.

Sivan Himmelmans meddelande på Instagram

Sivan Himmelman har öppnat upp sig om skräckupplevelsen och skriver på Instagram om händelsen.

Instagram

LÄS OCKSÅ: Landslagsspelaren död efter misslyckad operation: ”Hör saker”

LÄS OCKSÅ: Afghansk landslagsspelare dog – efter fall från flygplan

Foto: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN