sanna marin

Sanna Marins nya sysselsättning – efter skilsmässan från maken

Sanna Marins nya sysselsättning – efter skilsmässan från maken Markus Räikkönen.

FOTO: Instagram, Markku Ulander/Lehtikuva/TT
Sanna Marin är inte längre Finlands statsminister.
Nu har hon hittat en ny sysselsättning – efter skilsmässan från maken Markus Räikkönen.
– Om några år kommer hon kunna utmana svenska politiker i en landskamp, säger hennes nya mentor Jari Hedman till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vilda festfilmen på Finlands statsminister Sanna Marin
0:33

Efter reklamen: Vilda festfilmen på Finlands statsminister Sanna Marin

(0:33)

Slå på ljud

Onsdagen den 5 april meddelade Finlands statsminister Sanna Marin, 37, att hon skulle avgå som partiledare för finska socialdemokraterna, SDP, efter förlusten i valet.

Kort därefter sipprade ett opassande rykte om Marins privatliv ut. Finlands genom tiderna yngsta statsminister – hon var bara 34 när hon fick titeln – hade varit tillsammans med ex-fotbollsproffset Markus Räikkönen, 37, i hela 19 år. Plötsligt ryktades han vara otrogen mot henne.

”Han brydde sig inte alls om hur det såg ut”

Skvallertidningen Seiska rapporterade om en bild som tagits på Markus Räikkönen där man såg hur han var öppet intim med en annan kvinna på en nattklubb i Helsingfors.

Sanna Marin tillsammans med ex-mannen Markus Räikkönen.

Sanna Marin tillsammans med ex-mannen Markus Räikkönen.

FOTO: Markku Ulander/Lehtikuva/TT

– Vi såg Markus och kvinnan för första gången vid midnatt på dansgolvet. De andra dansarna la också märke till dem, för de hade en väldigt intim stund, sa ett ögonvittne till Seiska redan i slutet av mars.

Det som förvånade mig mest var hur öppet Markus flirtade med kvinnan. Han brydde sig inte alls om hur det såg ut i andras ögon, trots att han är gift med Sanna, sa ett annat ögonvittne.

En dryg månad senare kom nästa smäll för Sanna Marin. Den 10 maj skickade hon och maken in en gemensam ansökan om skilsmässa. De var tillsammans i totalt 19 år och gifta i tre år. 2018 fick de en dotter.

Har hittat en ny hobby

Nu har nya bilder publicerats på den före detta statsministern. Hon har nämligen hittat en ny sysselsättning att fördriva tiden med efter separationen från Räikkönen.

Sanna Marin har börjat spela tennis och till sin hjälp har hon tidigare tennistränaren och sportkommentatorn Jari Hedman, 62. Han har varit verksam både i Finland och Sverige och har jobbat som tränare i 43 år.

Sanna Marin (höger) med sin tränare Jari Hedman (mitten) och träningskompisen Carita von Rutenhjelm (vänster).

Sanna Marin (höger) med sin tränare Jari Hedman (mitten) och träningskompisen Carita von Rutenhjelm (vänster).

FOTO: Instagram

– En av hennes kompisar frågade om jag kunde börja träna med Sanna och jag sa: ”Inga problem”. Jag blev väldigt överraskad när jag fick frågan så klart. Det är mycket viktigt med personkemi i jobbet. Det ska fungera bra mellan läraren och eleven, annars går det inte, säger Hedman i en intervju med Expressen.

Marin har sysslat med både basket och badminton i sin ungdom och Jari Hedman säger att det märks att hon gillar att idrotta och att hon hållit sig väl i form under alla år inom politiken.

Sanna Marin med Jari Hedmans träningsgrupp.

Sanna Marin med Jari Hedmans träningsgrupp.

FOTO: Instagram

Vankas eventuellt en framtida landskamp

Jari Hedman har i flera år drivit ett träningscenter dit många kändisar vänt sig för att få vägledning genom åren. Han säger att han brukar ta emot allt från politiker, musiker, idrottare och skådespelare. Han och Marin tränar tillsammans två till tre gånger i veckan.

– Hon har verkligen en vinnarmentalitet. Hon springer på allt och kastar sig för att fånga alla bollar, säger en imponerad Hedman.

– Hon är överraskande bra. Om några år kommer hon kunna utmana svenska politiker i en landskamp, säger han till Expressen och ler.

Frågan är vem hon skulle utmana i sin första officiella landskamp mellan Finland och Sverige? Kanske gå rakt på statsminister Ulf Kristersson, som hon träffat flera gånger tidigare? Eller en bollsportsintresserad Johan Pehrson? Eller varför inte Ebba Busch, en jämnårig kvinna som är van att hålla många bollar i luften samtidigt?

FOTO: Markku Ulander/Lehtikuva/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN