TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Så straffas Vladimir Putins döttrar efter invasionen av Ukraina

08 apr, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Maria Putina och Vladimir Putin
Rysslands invasion av Ukraina fortsätter.
Nu trycker USA på för att komma åt hans döttrar.
– Försökt har gjorts tidigare, säger journalisten Rolf Poseryd i TV4.
Annons
Influencerna får kritik ”Sprid kärlek inte krig”Brand logo
Influencerna får kritik ”Sprid kärlek inte krig”

Snaran stryps åt och världen fortsätter att fördöma Rysslands invasion av Ukraina. Nu inför USA sanktioner mot Vladimir Putins döttrar, Maria Putina, 36, och Jekaterina Putina, 35, för att sätta ytterligare press på presidenten.

Sanktionspaketet beskrivs som symboliskt, då det är oklart om döttrarna har några tillgångar utanför Ryssland. Även utrikesministern Sergej Lavrovs hustru och dottern sätts upp på den så kallade ”svarta listan”.

– Man ska försöka komma åt både Lavrov och hans familj och Putins döttrar. Försök har gjorts tidigare och frågan är hur mycket som står skrivet på dem. Men det här är en symbolik, att Putins närmaste familj ska sättas åt så långt det går, säger journalisten Rolf Porseryd i TV4.

Jekaterina Putina
Jekaterina Putina, 35, har en bakgrund som dansare. I dag jobbar hon inom vetenskapsbranschen i Moskva.

Så lever Vladimir Putins döttrar i dag

Vladimir Putins döttrar är vana vid ett flådigt lyxliv. Maria Putina har tidigare beskrivits som en kvinna med smak för lyxiga resor och lyxbåtar. I dag jobbar hon med ett välgörenhetsprojekt vid Endocrinology Research Centre i Moskva, rapporterar Dagens Nyheter.

Annons

Jekaterina Putina har tidigare visat prov på fina danskunskaper, men jobbar i dag inom vetenskapsbranschen. Nyligen utsattes hon för ett inbrott i sitt hem i Frankrike av den franske aktivisten Pierre Afner.

”Franske aktivisten Pierre Afner har tagit sig in i Putins dotters villa Biarritz. Han har bytt låsen och har nu bjudit in ukrainska flyktingar”, skrev journalisten Amichai Stein på Twitter.

Maria Putina och Vladimir Putin
Vladimir Putin tillsammans med dottern Maria Putina.

Älskarinnan pekat ut som stor propagandachef

Vladimir Putin har under sitt 22 år långa styre varit sparsmakad om detaljer av sitt familjeliv, men sedan invasionen av Ukraina har det det börjat kartläggas alltmer.

Den ryska presidenten ska även ha flera utomäktenskapliga barn med den påstådda älskarinnan Alina Kabajeva, tidigare gymnastikstjärna i Ryssland. Medarbetare till den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har krävt att även hon ska sättas upp på den ”svarta listan”, vilket Expressen tidigare rapporterat om.

Annons

”Mina vänner, det måste ha blivit ett fruktansvärt missförstånd. På något sätt, otroligt nog, så har en stor rysk propagandist och en kvinna VÄLDIGT nära Putin inte utsatts för sanktioner”, skriver Navalnyjs medarbetare Georgy AlburovTwitter och kallar Alina Kabajeva för ”den stora propagandachefen”.

Även EU väntas komma med en rad nya sanktioner mot Vladimir Putins döttrar inom kort.

Vladimir Putin och Alina Kabajeva
Vladimir Putin, 69, tillsammans med den före detta elitgymnasten Alina Kabajeva, 38. Sedan 2008 har det ryktats om att de har en familj ihop – två tvillingdöttrar och två söner.

Foto: Jakub Dabrowski, ALEXANDER NEMENOV, ITAR-TASS

Annons