Rullstolsburna mamman kan inte bada – då tar sonen tag i spaden

På en strand i Spanien var mannen tvungen att gräva fram en väg åt sin mamma.

Mannen gräver så att svetten lackar på stranden.
Men Manuel Lara Rosas bygger inget slott – utan utför en vacker gest för sin rullstolsbundna mamma.

När sommarvärmen slår som hårdast vill många ta sig ett dopp vid stranden. Men för många människor kan detta vara en svårighet. Ett enkelt dopp i havet kan vara en utmaning – som inte går utan hjälp. Men då är det tur att det finns människor som Manuel Lara Rosa.

Hans fina gest har hyllats i spanska medier, något som Newsner var först att skriva om i Sverige. Manuel Lara Rosa mamma lider lider av en funktionsvariation och sitter i rullstol. Som många andra ville familjen ta sig ett dopp under de varma sommardagarna. Men sandstranden satte stopp för besöket, skriver Amomama.

Omöjligt för en rullstolsbunden att nå stranden

Från stranden går en gångväg som är till för rullstolsbundna. Men havets vågor har skjutit upp ett stort lager med sand – vilket gör det omöjligt för en rullstolsbunden att ta sig ner till vattnet.

Knappt med sonen Manuel Lara Rosa kan den rullstolsburna mamman ta sig ner till havet. Men det betyder inte att familjen ger upp. Utan under den stekande solen kan man se Manuel Lara Rosa stå med en spade i högsta hugg och skotta upp en väg i sanden för sin kära mamma.

”Detta är något som kommunfullmäktige borde göra”

I ett klipp kan man se mannen stå i blåa badbyxor och skotta upp gången. I klippet som lades upp på Manuel Lara Rosa egna Facebook-konto skriver han att de lokala myndigheterna borde se över hur stranden omhändertas. På Facebook skriven han:

”Detta är något som kommunfullmäktige borde göra, inte privatpersoner. Nu måste vi göra det, så att personer med funktionsnedsättning kan närma sig stranden. Det är verkligen synd”, skriver sonen på Facebook.

”Sommar i Calafell. Detta är något som kommunfullmäktige borde göra, inte privatpersoner. Nu måste vi göra det, så att personer med funktionsnedsättning kan närma sig stranden. Det är verkligen synd.”

Efter att han delat videon, började lokala medier skriva om händelsen. Nu har Aron Marcos, som sitter i det lokala kommunfullmäktige som stranden hör till, bett om ursäkt. Han bad om ursäkt att Manuel Lara Rosa inte kunde ta sig ner till havet, samt att alla med rörelsehinder ska kunna bada om sommaren. Kommunfullmäktige har nu infört en matta som sträcker sig ner till havet, så att människor med rörelsehinder kan ta sig ner lättare, enligt lokala medier.

LÄS OCKSÅ: Tiktok-kändisens galna UFO-teori – klippen som setts av 100 miljoner

LÄS OCKSÅ: Föräldrar misstänks ha hållit sin son instängd i över ett år

Foto: FACEBOOK, Johan Nilsson/TT

Senaste nytt