Paret slår tillbaka efter adoptionskritiken: ”Redan svårt nog”

Steven Evans

Steven Evans och Ashley Evans hade genom adoption äntligen fått sitt efterlängtade barn.
Men paret fick kritik.
Anledningen var att de var vita och sonen Abriel mörk.
– Om det nu stör er så mycket, gå och adoptera själva. Hjälp till att förändra ett barns liv, säger Steven Evans i en Tiktok-video.

Videon kunde inte hittas

Steven Evans, 35, och Ashley Evans, 29, från Iowa hade länge drömt om barn. 2019 blev det äntligen verklighet och de adopterade sonen Abriel, som har en mörkare hudfärgston än paret.

Sedan dess har de dokumenterat familjelivet på Tiktok. Det har inte varit helt smärtfritt. Det vita paret har nämligen fått kritik för att de adopterat Abriel.

Flera personer har fällt kommentarer om att de inte kommer kunna ta hand om hans hår, hud och lära honom om hur svarta diskrimineras av polis i USA. Det skriver Daily Mail.

”Adoption är redan svårt nog”

I en Tiktok-video slår pappan Steven Evans tillbaka mot kritikerna och bemöter påståendet att paret inte skulle vara förmögna att uppfostra Abriel i USA.

– De sa det eftersom vi aldrig fått uppleva hur det är att växa upp som svart i USA. Bland annat fick vi höra att vi inte skulle kunna lära honom hur han ska agera om han utsätts för rasism. Såna kommentarer gör mig arg, säger Steven Evans.

Steven Evans och Ashley Evans hade försökt få barn på naturlig väg i flera år. De fick sedan reda på att ingen av dem kunde få barn och ville då adoptera. Att få höra att de inte kommer vara kapabla till att uppfostra Abriel gör ont att höra.

– Adoption är redan svårt nog, för att inte tala om att uppfostra ett barn. Det är hinder som vi måste övervinna. Så det är svårt när folk säger att vi aldrig borde adopterat honom.

@happilyevansafterr

Reposting in honor of Juneteenth coming up! Let’s be the change! ✊🏾✊🏻#juneteenth #adoption #foryou #bethechange

♬ Don't Give Up On Me (From "Five Feet Apart") - Andy Grammer

Abriels biologiska mamma får se sonen växa upp

Föräldrarna är väldigt måna om att Abriel ska känna kvinnan som födde honom, så hon ska kunna se honom växa upp och vara en del av hans liv.

– När vi träffade hans biologiska mamma var hon redan i sin andra trimester. Vi var faktiskt i förlossningsrummet när han föddes, säger Ashley Evans.

– Budskapet vi vill nå ut med på Tiktok är att det inte spelar någon roll hur din familj skapas, om det är via IVF eller adoption, din familj är fantastisk oavsett. Vi är alla människor och alla behöver kärlek.

Hyllas efter Tiktok-videon

Steven Evans tycker att folk ska sluta störa sig på hans familj.

– Om det nu stör er så mycket, gå och adoptera själva. Hjälp till att förändra ett barns liv.

OBEKVÄMT Dottern vägrar krama farföräldrarna – mamman hyllas

Föräldrarna har också fått beröm efter att ha gått ut med sin historia på Tiktok.

”Gör er grej och skit i alla som hatar. Ni gör ett jävligt bra jobb. Uppfostra honom till att bli en bra man och han kommer vara fantastisk”, skriver en person.

”Din hudfärg spelar ingen som helst roll, det är kärleken till barnet som verkligen betyder något”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: ”Rekordmamman” påstods ha fött 10 barn – nu avslöjar maken sanningen

LÄS OCKSÅ: Julia, 26, föddes utan livmoder – fick hjälp av mamma Ewyn

Foto: Tiktok, Instagram

SENASTE NYTT!