tragiska livsöden

Pappan tragiskt död – bara timmar efter han begravt 23-åriga dottern

Katie Davenport och hennes pappa.

FOTO: Facebook
23-åriga Katie Davenport dog efter att ha fallit från en balkong i september förra året.
Bara timmar efter dotterns begravning skakades familjen av ytterligare ett dödsfall.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Förarens nära döden-upplevelse – störtar ut över kanten
0:34

Efter reklamen: Förarens nära döden-upplevelse – störtar ut över kanten

(0:34)

Slå på ljud

Katie Davenport, 23, avled efter att hon hoppat från en brandtrappa utanför en nattklubb i början av september förra året. Familjen var förkrossad över den tragiska förlusten och helt oförberedda på vad som väntade. Samma dag som dottern jordfästes förlorade de ytterligare en familjemedlem.

Bara timmar efter begravningen mötte hennes pappa ett tragiskt öde.

Katie dog 13 dagar efter fallet

Det var vid 02-tiden den 4 september förra året som 23-åriga Katie hamnade i bråk på en nattklubb i hemstaden Southport i England. Efter att ordningsvakter avstyrt bråket blev Katie ledd till en brandtrappa för att lugna ner sig, rapporterar Metro.

I förhörsprotokollet framgår att ordningsvakten vänt ryggen till Katie i bara några sekunder och när han sedan vände sig mot henne igen såg han hur hon hoppade från balkongen.

Katie ådrog sig allvarliga hjärnskador och fick opereras akut efter incidenten. Hon låg på sjukhus i 13 dagar, men hennes liv gick inte att rädda. Hon avled med pojkvännen Niall vid sin sida.

Åklagaren har inte kunnat fastställa att Katie hade för avsikt att ta sitt liv när hon hoppade från balkongen på nattklubben.

Systerns förkrossande ord: ”Vi förlorade inte bara Katie, utan även hennes pappa”

I ett rörande uttalande berättar Katies syster Lianne Clegg om den enorma sorg familjen och pojkvännen Niall känner.

”Ord kan inte beskriva den smärta och hjärtesorg vi gått igenom efter att ha förlorat Katie. Hon var den vackraste och roligaste tjejen med det mest smittsamma skrattet”, skriver Lianne.

Katie Davenport.

Katie Davenport dog på grund av de allvarliga hjärnskador hon fick efter fallet.

FOTO: Facebook

”Katie hade kämpat med psykisk ohälsa genom åren men tagit hjälp och tillsammans med hjälpen och stödet från hennes partner Niall hade hon kommit till en plats i livet där hon var självsäker, social och älskade livet”.

Lianne skriver att Katie just tagit körkort, sparat ihop för att köpa ett hem, bokat en resa och fått ett jobb inom sjukvården.

”Jag har suttit i månader och försökt förstå vad som hände den natten. Det här har varit smärtsamt, svårt och framför allt frustrerande. Den påverkan det haft på vår familj har varit förkrossande. Vi förlorade inte bara Katie, utan även hennes pappa några veckor senare, efter att han fått ett epilepsianfall på kvällen efter begravningen”, berättar Leanne i uttalandet.

Katies begravning ägde rum en månad efter att hon gått bort, den 14 oktober. Samma dag dog hennes pappa, bara timmar efter dottern lagts till sin sista vila.

Katie Davenports pappa.

Katies pappa dog samma dag som dottern begravdes efter att han fått ett epilepsianfall.

FOTO: Facebook

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN