fascinerande liv

Pappan ammar sin lilla son – slår tillbaka mot följarnas hat

Tanius med sonen.

FOTO: TikTok/Truly
Tanius Posey födde sin egen son, trots att han är en man.
På sociala medier rasar följarna när han visar upp hur han ammar sin ettåring.
– Nån sa att han kommer avsky mig när han får veta att jag bar honom och att han kommer vara så förvirrad, berättar Tanius.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter reklamen: Jessica, 37, vill bli gravid med sin egna sperma – planerna efter könskorrigeringen

Slå på ljud

Tanius Posey föddes som kvinna, men lever numera som man. Under de senaste sex åren har Tanius gått på hormonbehandlingar för att bli sitt riktiga jag, men i slutet av 2021 hände något han inte hade räknat med.

Efter att ha mått dåligt i några dagar bestämde sig Tanius för att söka vård. På sjukhuset fick han ett chockbesked – han var gravid i tredje månaden.

Ett halvår senare föddes sonen Za'nius och på sociala medier visar Tanius upp livet som ensamstående pappa. På TikTok rasar följarna när han visar upp hur han ammar sitt barn.

”Jag har rätt kroppsdelar för att göra det”

Tanius fick en smärre chock när han fick veta att han var med barn. Det blev även en kroppslig chock eftersom han var tvungen att sluta med sin hormonbehandling i samma stund. Det kunde vara skadligt för barnet om han fortsatte äta testosteron, förklarade läkarna. Att sluta ”cold turkey” har varit ett ”helvete”, förklarar Tanius när han pratar med Truly.

En annan tanke som skavde var hur omvärlden skulle reagera. En gravid pappa? Som sedan ammar sin nyfödda son? Han förstod att han skulle möta motstånd.

Trots sina farhågor har Tanius bestämt sig för att dela med sig av sin vardag med sonen Za'nius som idag är ett år gammal. Framför nästan en miljon följare försöker Tanius normalisera sin verklighet.

För Truly berättar Tanius att han inte förstår varför människor blir så upprörda över att han ammar sin son.

Tanius med sonen på sjukhuset.

Pappa Tanius och sonen Za'nius.

FOTO: TikTok

– Jag har rätt kroppsdelar för att göra det. Bara för att jag har bytt kön betyder det inte att jag har tagit bort viljan att kunna ge näring till mitt barn, säger Tanius.

Han förklarar även att sonen inte vill dricka ur nappflaska så att amma honom är egentligen det enda alternativet.

Tanius Posey struntar i hatet: ”Hjälper nästa individ”

Det är dock många som inte håller med Tanius om ammandet. Flera personer menar att det är dåligt för barnet.

– Nån sa att han kommer avsky mig när han får veta att jag bar honom och att han kommer vara så förvirrad och sånt eftersom han inte har en mamma och en pappa, berättar Tanius.

Hatet kommer även från hans eget nätverk av transpersoner. Flera anser att Tanius inte är ”trans nog” eftersom han bar sitt eget barn och att han ”får dem att se dåliga ut”.

– Det blev verkligen ett bakslag. Först så tog det väldigt hårt på mig, men jag tänkte att om jag fortsätter att dela med mig så kanske det hjälper nästa individ, säger Tanius.

Hatet kommer inte att stoppa Tanius från att visa upp sitt liv med sonen på sociala medier. Han tycker att det är dags för världen att inse att det finns andra sätt att skaffa barn och uppfostra barn på än det traditionella.

FOTO: TikTok

FRÅN FÖRSTASIDAN