Oaklynn, två månader, dog efter tornadon i Kentucky – pappans beslut

Oaklynn Charleigh Koon, Douglas Koon och Jackie Koon

Familjen Koon skakas av en fruktansvärd tragedi efter tornadokatastrofen i Kentucky.
Dottern Oaklynn, två månader, såg ut att klara sig – men nu meddelar pappan att hon dött.
”Herregud, det här känns inte verkligt”, skriver han.

Videon kunde inte hittas

Det har liknats vid en krigszon. Tornadokatastrofen har spridit skräck i Kentucky och beskrivits som den värsta i delstatens historia. Vindar på 267 till 321 kilometer i timmen har mer eller mindre kastat omkull allt i sin väg. Det som initialt var 50 dödsoffer, har nu skrivits till 80.

– Det här är den mest omfattade katastrof som Kentucky drabbats av. Det är en av de mörkaste dagarna i statens historia, sa Kentuckys räddningsdirektör Michael Dossett till CNN i lördags.

Familjer har förlorat sina hem, sina släktingar, sina barn. Douglas och Jackie Koon är en av dem. De var på besök hos Jackies mamma i staden Dawson Springs när tornadon slog till.

Tornadokatastrofen i Kentucky

Jackie Koons mammas hus totalförstördes i tornadokatastrofen som drabbade Kentucky, USA.

Gofundme

”Vi flög alla omkring”

Douglas, Jackie, Jackies mamma och två av parets tre barn hade tagit skydd inne i badrummet. Den yngsta dottern, som bara var två månader gammal, satt fast i en bilbarnstol i bilen. De trodde att det skulle ge mer skydd.

Tornadon rev upp huset, badkaret som barnen satt i slungades ut och de ådrog sig flera skador. Bilen som de placerat dottern i hade också fångats av tornadon. När stormen lagt sig hittade de henne på en åker. Hon satt fortfarande kvar i bilbarnstolen.

– Vi flög alla omkring och hamnade långt i andra änden av vår grannes hus, säger Jackie Koon till Kentucky.com.

Familjen Koon

Samtliga familjemedlemmar i familjen Koon ådrog sig svåra skador. Här har ett av Jackie och Douglas barn fått sy skallen efter tornadokatastrofen.

Facebook

Dottern fördes till sjukhus: ”Mina stackars barn”

Dottern Oaklynn Charleigh Koon var vid liv. Men dagen efter katastrofen, på lördagen, förvärrades hennes tillstånd. Familjen åkte akut till sjukhus. På Facebook uppdaterade de om händelseförloppet. Då verkade allt vara bra, sett till omständigheterna.

”Mina stackars barn. Det finns inget mer skrämmande än vetskapen om en tornado som kommer mot dig. Du hör dina barn skrika och tror att vi alla kommer dö. Om inte Oaklynn hade varit i sin bilbarnstol skulle hon inte varit här i dag. Hon vårdas fortfarande på sjukhus”, skrev Douglas Koon i lördags.

Samma natt drabbades Oaklynn av flera anfall. Hon genomgick flera röntgenundersökningar och läkarna kunde konstatera att hon fått en hjärnblödning.

Oaklynn Charleigh Koon

Familjen trodde att två månader gamla Oaklynn Charleigh Koon klarat sig utan några allvarligare skador. Men sen förvärrades tillståndet och hon hamnade i koma.

Facebook

Stängde av respiratorn – ville inte att hon skulle lida

På söndagen hamnade hon i koma och fick livsuppehållande behandling. Douglas Koon skrev ett nytt inlägg på måndagen. Den här gången lät det inte lika hoppfullt.

”Det ser inte alls bra ut. Just nu håller maskinerna henne vid liv. Hennes huvud har svullnat upp väldigt mycket. Hon ger inget livstecken. Så nu kommer vi behöva fatta ett beslut”, skrev Douglas Koon.

Dagen efter meddelade Douglas Koon att de inte längre ville se henne lida. De hade beslutat sig för att stänga av respiratorn. Oaklynn Koon dog på måndagsmorgonen, endast två månader gammal.

”Jag vet åtminstone vem som kommer vaka över henne där uppe. Min pappa. Herregud, det här känns inte verkligt”, skriver Douglas Koon.

Oaklynn Charleigh Koon

Oaklynn Charleigh Koon blev två månader gammal.

Facebook
Douglas Koon och Jackie Koon

Douglas Koon och Jackie Koon.

Facebook

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Christina, 37, föll i koma – vaknade upp och hade fött en dotter

LÄS OCKSÅ: Emma födde dottern Wilma – när hon låg i koma

Foto: Facebook, Gofundme

FRÅN FÖRSTASIDAN