extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Nyblivna mamman kollapsade och dog – sekunder efter att hon sett sonen

12 okt, 2023 
Bernadette och Aaron Horsey
Bernadette Horsey hade bara hunnit vara mamma i några sekunder.
Då kollapsade hon helt plötsligt och dog.
Nu måste sonen Tim och änklingen Aaron Horsey leva sitt liv utan sin älskade Bernadette
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Salming: ”Den jobbigaste tiden i mitt liv”
Bianca Salming: ”Den jobbigaste tiden i mitt liv”

Bernadette Horsey, 31, och maken Aaron Horsey från Beeston i Storbritannien blev överlyckliga när de fick reda på att de skulle bli föräldrar.

Under graviditeten led Bernadette av ett lätt morgonillamående och hon var svullen och hade bröstsmärtor då och då.

Symptomen bedömdes dock som normala och den 19 januari 2022 åkte paret in till sjukhuset för att göra ett planerat kejsarsnitt.

På ett ögonblick förändrades allt

Vad som skulle bli paret Horseys lyckligaste stund i livet skulle dock förvandlas till en mardröm.

Doktor Martyn Traves, som bedövade Bernadette inför sitt planerade kejsarsnitt och var närvarande under operationen, har berättat att det inte fanns några orosmoment över hennes hälsa innan operationen.

Allt gick till en början som det skulle och läkarna fick ut sonen Tim och berättade för den nyblivna mamman att hon fått en liten pojke.

Men på ett ögonblick förändrades allt. Inom några sekunder efter att ha sagt ”det är en pojke" och medan läkare fortfarande gratulerade Bernadette förändrades plötsligt hennes tillstånd.

Annons

– På cirka 60 sekunder gick vi från relativ normalitet till en katastrofal situation. Det var uppenbart att hon befann sig i ett kritiskt tillstånd vid den tiden. Men det var inte uppenbart vad som hade hänt, säger doktor Traves enligt Metro.

Maken Aarons chock

Den nyblivna mamman hade fått ett plötsligt hjärtstopp bara några sekunder efter att hon sett sonen Tim för första gången.

Trots att personalen gjorde allt de kunde för att rädda hennes liv förklarades Bernadette död klockan 11.45.

Sonen Tim överlevde.

– Vi reagerade snabbt på vad som hände framför oss. Tyvärr tror jag inte att vi kunde ha gjort något för att ändra det, säger läkaren Martyn Traves.

Han tror att Bernadette dog av en fostervattenemboli, där fostervatten kommer in i blodomloppet och orsakar en reaktion som kan stoppa hjärtat.

– Jag kunde inte ens bearbeta det som hände, säger änklingen Aaron Horsey enligt Metro.

Det har nu startats en utredning som ska gå till botten med om sjukhuset gjort något fel.

Annons

Änklingen Aaron Horsey kan fortfarande inte förstå vad som hänt och nu måste han och sonen Tim leva vidare utan Bernadette.

FOTO: Instagram

Annons