Norska skidstjärnan stoppas från OS – får inte tävla mer efter bilderna

Ingrid Landmark Tandrevold kollapsade och fick bäras ut

Det blev ett OS-silver under söndagens jaktstart för svenska Elvira Öberg.
Men under tävlingen utspelade sig också otäcka scener när den norska stjärnan Ingrid Landmark Tandrevold kollapsade och fick bäras ut. Nu kommer beskedet att hon stoppas från OS.
– Mitt hjärta är krossat, säger hon på presskonferensen.
0:37

Efter reklamen: Nils van der Poel om sitt testamente

(0:37)

Den svenska OS-hjälten Elvira Öberg, 22, tog under söndagen ett silver när hon kom tvåa i jaktstarten efter norskan Marte Olsbu Röiseland. Det är skidskyttestjärnans andra medalj under vinter-OS 2022.

Men tittarna fick inte bara se bra skidåkning och ett spännande skytte. Under tävlingen utspelade sig även otäcka scener när den norska OS-stjärnan Ingrid Landmark Tandrevold, 25, totalt kollapsade efter tävlingen. Hon tvingades också att bäras ut från målområdet.

Tim hoppar ut för det enorma (!) stupet

Beslutet för hälsan – nu tvingas hon lämna OS

När hon återhämtat sig en aning kunde hon åka från arenan på egen hand.

Men nu kommer det plötsliga beskedet att 25-åringen stoppas helt från att fortsätta att tävla i OS. I stället kommer att att åka hem till Norge.

Tillsammans med norska läkaren Lars Kolsrud förklarade Ingrid Landmark Tandrevold under en presskonferens att det är ett medicinskt beslut som gör att hon nu lämnar OS. Hon har nämligen en historik av tidigare kollapser och i början av förra året så drabbades hon av hjärtflimmer under en tävling i Tyskland.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tystnaden från Johaug – efter plötsliga beslutet

25-åringen bröt ihop i tårar under presskonferensen när hon skulle svara på frågan om det var hennes eget beslut att hoppa av. Då valde plötsligt den norske läkaren att bryta in:

– Det är mitt beslut. Vi chansar inte med Ingrid som har en historisk med hjärtproblem, säger han enligt Aftonbladet.

Han sa också att teamet inte vill undersöka 25-åringen i Kina utan de vill ta hem henne till Norge för att ställa en diagnos.

– Mitt hjärta är krossat. Det känns tufft just nu, men jag är bara 25 år gammal och vet att det kommer fler chanser, säger en gråtande Ingrid Landmark Tandrevold under presskonferensen, enligt Aftonbladet.

Efter det tunga beskedet stöttas hon nu av flera lagkamrater.

– Det känns verkligen inget vidare. Det gör ont när man tänker på det, säger bästa vännen Tiril Eckhoff enligt tidningen.

Den norska stjärnan och lagkompisen Therese Johaug, 33, har dock inte offentligt gått ut stöttat 25-åringen ännu.

LÄS OCKSÅ: OS-hjälten Anette försvann från rampljuset – svåra kampen efter

LÄS OCKSÅ: Therese Johaug, 33, om planerna på barn: Då lägger jag av

FOTO: FILIP SINGER/HANNAH MCKAY

SENASTE NYTT!