”Mumie” hittad i Göteborg – efter Kronofogdens visning: ”Vi söker …”

”Mumie” hittad i Göteborg – efter Kronofogdens visning: ”Vi söker …”

OBS: Höger bild ej från tillfälle.

Foto: TT
Kronfogden hade visning av lägenhet – då hittades en ”mumie”.
Enligt uppgifter till Aftonbladet kan den döda mannen legat där i tre år.
Bryter sig in på Liverpools arena mitt i natten
0:33

Efter reklamen: Bryter sig in på Liverpools arena mitt i natten

(0:33)

Slå på ljud

SI början av 2022 skulle Kronofogden genomföra en tvångsförsäljning av en lägenhet på 40 kvadratmeter i Kortedala, en stadsdel i Göteborg. Ägaren till lägenheten hade inte gått att kontakta – och tillslut tog myndigheten över ärendet.

Men under visningen gjorde en inspektör från Kronofogden en skrämmande upptäckt: En mumifierad man hittades under sängen i lägenheten. Polisen larmades, skriver Aftonbladet.

Hittade en ”mumie”

Enligt polisens händelserapport ska den döda ”mumien” varit en äldre man i 80-årsåldern. I rapporterten står det att mannen ska sett ut som en ”mumie”, samt att han låg ”…halvvägs in under en säng i vardagsrummet”.

Ingen vet hur många som var på visningen – innan kroppen upptäcktes. Enligt Kronofogden säljer de alltid lägenheter i befintligt skick. Mannen kan ha dolts av att det låg en hel del bråte i lägenheten. Polisen misstänker inget brott.

Kronofogden: ”Vi söker alltid personen i fråga …”

Till Aftonbladet säger Fredrik Karlberg, sektionschef på Kronofogden att de alltid försöker kontakta ägaren innan en avhysning.

– Det jag kan säga är att vi genomfört en avhysning, alltså en handräckning. Vi har sålt en lägenhet exekutivt som fått nya ägare. Vi söker alltid personen i fråga inför en avhysning och får man inte tag på den, hjälper vi de nya ägarna att komma på plats, säger han till tidningen men vill inte uttala sig om det specifika fallet.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN