Modellens ben väger 45 kilo – får kritik på sociala medier: ”Amputera”

Mahogany Geters, 23, har en väldigt ovanlig sjukdom.

Mahogany Geters, 23, har en väldigt ovanlig sjukdom.

Foto: INSTAGRAM
Modellen Mahogany Geters, 23, får massvis med hat på sociala medier.
Trots sin sjukdom visar hon nu upp sig – för att ge kritikerna svar på tal.
– Jag är vacker både på insidan och utsidan, säger Mahogany Geters, till The Mirror.
De 7 värsta retuscherings-missarna någonsin!
Slå på ljud

23-åriga Mahogany Geters högra ben ser ut som vanligt. Men hennes vänstra ben väger hela 45 kilo. Den aspirerande modellen lider av en extremt ovanlig sjukdom. Nämligen Lymfödem, även kallad som ”elefantfot”.

Aspirerande modellen Mahogany Geters bor i Knoxville, Tennessee. 23-åringen har gett flera intervjuer till bland annat The Mirror och Daily Mail om sin sjukdom där hon berättar om sin kamp med benet. Men även om sin kamp mot elaka kommentarer på sociala medier – som till och med ber henne att amputera ”så att hon ska se bättre ut”.

Lymfödem är en extremt ovanlig sjukdom

Sjukdomen är väldigt ovanlig och leder till förtjockningar i huden, samt att vätska samlas i de olika drabbade delarna. Lymfödem kan till och med i aggressiva fall leda till cancer. Sjukdomen hos 23-åriga Mahogany Geters är medfött.

– Min mamma var så orolig när jag fick diagnosen. Men vi har kämpat oss igenom allt. Som barn kände jag mig aldrig vacker. Jag brukade tro att Gud hade förbannat mig. Jag kände mig ful och tyckte jag såg ut som ett missfoster. Jag grät för mig själv många gånger, berättar hon.

– Tillslut bestämde jag mig. Jag har fått den här sjukdommen, men jag är känslomässigt stark. Sedan dess har jag lärt mig acceptera mig själv – och hylla min egen särprägel, fortsätter Mahogany Geter, som är den äldsta av tre systrar.

Delar med sig av sin kamp – men får elaka kommentarer för sitt utseende

På sociala medier delar hon med sig av sin kamp. Där har hon fått utstå väldigt många elaka kommentarer. Men också fått stöd från andra främlingar.

– Jag har fått min beskärda del av elaka kommentarer. En person skrev att mitt ben såg ut som en rulle med korv. En tjej i skolan kallade mig för en ”deformerad b***h”. Det har varit svårt att ta sig oberört förbi sådana kommentarer, men jag har inget annat val, berättar Mahogany Geter till Daily Mail.

Men många har även visat sitt stöd åt Mahogany Geter. Hon aspirerar att bli modell och har inga problem att visa upp sig. På plattformen TikTok har hon fått över 8 000 följare.

– Folk har varit så trevliga och stöttande av på nätet. Allt är inte elaka kommentarer och negativitet. Jag har träffat så många människor på nätet som håller mig sällskap, som hjälper mig på den här hälsoresan jag slagit in på, berättar 23-åringen.

Mahogany Geter vill inspirera andra. Hon vill att visa ska visa upp våra skillnader och individualitet – och hylla dessa.

– Jag vill inspirera andra och hylla deras skillnader. Jag är både vacker på insidan och utsidan. Jag är stolt över min kropp, säger den 23-åriga modellen.

LÄS OCKSÅ: Brudparet rakar av sig håret för att hylla brudens cancersjuka mamma

LÄS OCKSÅ: Kärleken mellan Iris, 81, och Mohamed, 36, består – intima detaljen

Foto: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN