Michelle dog under förlossningen – överlevde mirakulöst: ”Läskigt”

Michelle dog under förlossningen – överlevde mirakulöst: ”Läskigt”

Michelle Brooks var kliniskt död i flera minuter under dotterns förlossning.
Men läkarna lyckades få liv i henne.
– Jag har fruktansvärd ångest för att jag när som helst kan dö, säger hon.
Här är de vanligaste barnnamnen 2022
0:31

Efter reklamen: Här är de vanligaste barnnamnen 2022

(0:31)

Slå på ljud

Michelle Brooks, 27, drabbades av svåra bröstsmärtor strax innan förlossningen av sitt femte barn. Även om hennes barnmorskan viftade bort det som en vanlig halsbränna, förstod Michelle att något allvarligt höll på att hända när hon på natten vaknade med kraftiga smärtor och andnöd.

Michelles mamma skjutsade henne till akuten. Läkarna trodde att hon drabbats av havandeskapsförgiftning och förlossningen sattes igång omedelbart. Då dog Michelle.

– Mitt hjärta stannade någon minut in i förlossningen. Jag var kliniskt död i fem minuter, säger Michelle Brooks till The Mirror.

Michelle Brooks, Perry och dottern Honey

Föräldrarna Michelle Brooks och Perry med dottern Honey.

Michelle Brooks / SWNS

”Läkarna fick skaka om mig”

Läkarna lyckades med den mirakulösa bedriften att få liv i Michelle Brooks och även se till så att dottern Honey överlevde förlossningen.

– Jag minns ingenting från förlossningen. Det kändes verkligen som att jag skulle dö och att jag höll mig kvar för barnets skull. Läkarna fick skaka om mig för att hålla mig vid liv. Allt jag kommer ihåg är den obeskrivliga smärta som kändes från huvudet till tårna, säger hon.

Michelle Brooks överlevde mot alla odds. Läkarna upptäckte att hon led av Hemolys, ett syndrom som angriper levern och orsakar blodproppar. Syndromet gör att kroppens blodplättar minskar och leder även till lågt blodvärde.

Honey

Dottern Honey föddes den 21 september 2021.

Michelle Brooks / SWNS

”Lever med en konstant rädsla för döden”

Enligt The Mirror så dör 25 procent av alla kvinnor som drabbas av syndromet. Samtidigt ökar överlevnadschanserna efter en förlossning.

Jag är under noggrann observation och mitt blodtryck går sakta ner, vilket är goda nyheter.

Dottern Honey föddes i september förra året, men Michelle har varit sängliggande ända sedan förlossningen. Hon säger att hon är rädd för att dö vilken sekund som helst.

– Det var så läskigt och kom från ingenstans och nu lever jag med en konstant rädsla för döden. Jag har fruktansvärd ångest för att jag när som helst kan dö, säger hon.

Michelle Brooks och Honey

Michelle Brooks håller om dottern Honey.

Michelle Brooks / SWNS

LÄS OCKSÅ: 32-åriga mamman har fött tvillingar – TRE gånger om

LÄS OCKSÅ: Ebba Anderssons ilska – bråket som splittrar skidtjejerna

Foto: Michelle Brooks / SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN