extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Vändningen i Madeleine McCann-fallet – vittne påväg att dra sig ur

15 sep, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Maddie McCann-fallet riskerar att haverera – källan: vittne vill inte ställa upp
Lösningen på Madeleine McCann-fallet kan braka ihop – efter att ett nyckelvittne hotar med att dra tillbaka sitt vittnesmål.
– Han fick en stor summa pengar, säger en källa till The Sun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vild polisjakt efter 24-åring slutar i en krasch
Vild polisjakt efter 24-åring slutar i en krasch

Madeleine McCann var endast tre år gammal när hon försvann den 3 maj 2007 vid Algarvekusten i Portugal. Fallet har gäckat många – och länge.

Tillslut verkade fallet få en lösning. Tyska åklagare har hoppats på att kunna fälla den huvudmisstänkte Christian Brückner för mordet på flickan.

Men nu ser åtalat ut att kollapsa, rapporterar The Sun.

Under tre år har Brückner varit åklagare och polisens huvudspår, där man misstänker den tyske mannen för att kidnappat och mördat flickan. Ett nyckelvittne i fallet var tyskens förde detta vän Helge Busching.

Huvudmisstänkte Christian Brückner.

”Hon försvann spårlöst”

För sex år sedan kontaktade Helge Busching polisen och sade sig ha information om fallet.

Annons

– Christian frågade mig om jag tänkte resa till Portugal. Jag svarade nej eftersom det var fortfarande för många problem och poliser för mig på grund av det försvunna barnet. Jag sade ”det är verkligen märkligt att hon försvann spårlöst”. Christian svarade ”Ja, hon skrek inte”, har Helge Bushing berättat för tyska polisen.

”Dra tillbaka sitt vittnesmål”

Men nu verkar lösningen på uppmärksammade fallet stå och hänga på en skör tråd. För enligt källor till The Sun ska den tidigare vännen hotat om att inte ställa upp som vittne mot Christian Brückner. Ett hårt slag mot utredningen.

– Det som sägs är att Busching hotar att dra tillbaka sitt vittnesmål. Han fick en stor summa pengar för att upprepa sina påståenden i en tysk tidning och nu drar han sig ur, säger källan, som säger sig ha insyn i utredningen.

– Det här visar vilken sorts personer man haft att göra med och deras tillförlitlighet som vittnen, säger källan.

FOTO: TT/Arkiv

Annons