Mats Löfvings familj berättar om sorgen – och ilskan: ”Obeskrivligt”

Mats Löfvings familj berättar om sorgen – och ilskan: ”Obeskrivligt”

Foto: TT/Arkiv
Polischefen Mats Löfving hittades död i sitt hem.
Nu berättar familjen om sorgen – och polisen anmäler sig själva.
– Jag upplever att det rått total avsaknad av stöd från polisledningen och att man lämnat Mats helt ensam, säger lillebrodern Jan Löfving, till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rånare stjäl guld för miljoner på bara 70 sekunder
0:31

Efter reklamen: Rånare stjäl guld för miljoner på bara 70 sekunder

(0:31)

Slå på ljud

Regionpolischef Mats Löfving, 61, hittades under onsdagen död i sitt hem. Timmar innan hade utredningen kring polischefen handlingar presenterats – och det rekommenderades att han skulle avskedas efter jävanklagelser.

Reaktionerna efter Mats Löfving död har varit många. Professorn och författaren Leif GW Persson, 77, var knivskarp i TV4 i sin kritik mot polisledningen.

– Det är naturligtvis inte så det gått till och detta är alldeles åt helvete, för att uttrycka sig mycket milt, säger Leif GW till TV4 Nyheterna.

Han uppmanar nu Löfvings anhöriga att anmäla polisstyrelsen.

– De har brustit i sitt arbetsgivaransvar med ett utfall som är det mest tragiskt tänkbara som finns, säger han till TV4.

Polisen anmäler sig själva – efter Mats Löfvings död

Nu anmäler polisen sig själva till Arbetsmiljöverket, enligt SVT Nyheter.

– Jag kan inte utesluta att dödsfallet har ett samband med arbetet, säger Mattias Wahlstedt, kanslichef och biträdande avdelningschef på rättsavdelningen vid Polismyndigheten till tv-kanalen.

I Aftonbladet har även Mats Löfvings anhöriga uttalat sig om borgången. Familjen berättar om sorgen och ilskan mot polisledningen.

– Jag upplever att det rått total avsaknad av stöd från polisledningen och att man lämnat Mats helt ensam, säger lillebrodern Jan Löfving till tidningen.

Jan Löfving, som är fem år yngre än Mats Löfving, berättar om sorgen och ilskan.

– Det vi upplever i familjen just nu är både total bestörtning och sorg, samtidigt som vi känner en oerhörd ilska och besvikelse kring hur det här har hanterats. Främst av Polismyndigheten, men också till viss del av media. Hur det har spekulerats och gjorts uttalanden som inte har grundat sig i fakta.

Familjen berättar om sorgen

Även Mats Löfvings barn berättar för tidningen om sorgen i ett öppet brev.

”Sorgen över att förlora vår pappa på det här sättet är obeskrivlig. Vi har under hela vårt liv sett honom hantera sin enorma arbetsbörda helt outtröttligt med drivkraften att skapa ett bättre samhälle för alla. De privata uppoffringar han har behövt att göra går ej att sätta i ord”.

Foto: TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN