Mannen sov i tunnel – plötsligt lufsar vild BJÖRN förbi

Björnen passerade bara någon meter från den sovande mannen. OBS: vänster bild från arkivet.

En ensam liftare sover under en bro.
Plötsligt lusfar en stor björn bara någon meter från den sovandes mannen.
Hela händelsen fångades på övervakningskameror – en film som nu blivit viral.

Ett inlägg av en lokal viltvårds-myndighet, CSKT Wildlife Management Program, har blivit viral. Bilder ur en övervakningsfilm visar hur en man sover under en motorvägstunnel. Plötsligt lufsar ett stort djur förbi den sovande mannen. Något som fått många att reagera.

Tunneln som ligger i Montana, USA hade övervakningskameror som fångade det mardrömsliknande mötet. Djuret? En stor björn.

Liftare sov i tunneln

När det gäller vilda djur - har lufsande björnar många söthetspoäng. Teddybjörnar som äter honung. Men under deras gulliga yttre, gömmer sig ett ett riktigt farligt vilddjur med sylvassa tassar. En björn kan slänga en fullvuxen man åt sidan som en trasdocka.

Liftaren som sov under tunneln av US 93 highway, i Montana ska nog tacka sin lyckliga stjärna att han överlevde mötet med björnen. Även om liftaren lyckades sova genom hela mötet med vilddjuret.

Många reagerar

Många reagerade starkt på viltvårds-myndigheten ”CSKT Wildlife Management Program”, efter att myndigheten la upp bilderna på sin Facebook. På bilderna syns björnen lufsa förbi mannen enbart någon meter från sin sovplats.

Plötsligt kan en lufsande björn ses gå förbi den sovande mannen.

Foto: CSKT Wildlife Management Program

"Notera ... att den här tursamma grabben (i sovsäcken) inte ens rörde sig ... Han sov genom hela mötet och björnen gick vidare utan att lägga märke till honom!", skriver en person under Facebook-inlägget.

Att möta en helt vild björn är som tidigare påpekat. Men den ännu oidentifierade liftaren kände nog inte ens till sitt möte med björnen. Övervakningsbilderna visar den orörliga liftaren i djup sömn, vid tunnelväggen, när björnen passerar honom. På en av bilderna kan djuret ses blicka bakåt mot en svart massa - den sovande liftaren - innan det går vidare ut i skogen.

Många reagerade starkt att mannen valt att sova under en tunnel där vilda djur rör sig genom.

Foto: CSKT Wildlife Management Program

Björnen kan ses vända sig om och kolla på den sovande mannen.

Foto: CSKT Wildlife Management Program,

Mannens slarv väcker ilska

"Vildmarkskorsningar vid landsvägen är inte en säker plats att vila ... för människor! Vilda djur lägger sig gärna i dem i timmar, dricker vatten ur källor och vattendrag, ungar kan ses komma fram och busa. Men de är verkligen inte ett säkert ställe att vila på”, varnade en annan person.

Andra menar att viltvårs-myndigheten borde sätta upp varningar.

KAOS Sophie blev sjuk i corona på semestern – fast i mardrömskarantän

"Förmodligen en liftare. Man borde kanske sätta upp en skylt där nere. Jag menar att det egentligen borde behövas, men vissa människor är inte så skarpa", menade en användare.

Andra var ilskna på mannens slarvs.

"Var är människors sunda förnuft längre?!" ifrågasatte en annan

LÄS OCKSÅ: Björnen TVINGAS gå på två ben i TV: ”Varning för djurplågeri”

LÄS OCKSÅ: Veronika på fisketur med björnen Archie – oväntade bilderna

Foto: CSKT Wildlife Management Program

Senaste nytt