Mandon Epton, 54, blev gravid som 50-åring – fick tvillingar

Fick barn som 50-åring.

50-åriga kvinnan spenderade nästan 500 000 kronor under 11 år utan att bli gravid.
Nu har Manda Epton äntligen fått barn – dessutom tvillingar.
– Jag påbörjade mina behandlingar när jag var 39. Jag hade alltid drömt att bilda familj, säger 54-åringen till The Mirror.

Mandon Epton, 54, berättar för The Mirror om sin kamp att bli med barn. Totalt elva år har det tagit henne och 54-åringen har lagt ut nästan 500 000 kronor. Nu har hon äntligen fått barn. Två tvillingar, Chloe och Freya, som i dag är tre år gamla.

I dag bor Mandon Epton i Sydney i Australien, men hon är från Oxford i Storbritannien. Hon har alltid drömt om att bli mamma, men har aldrig fått tillfälle att bilda familj. När Mandon Epton var 39 gick hennes dåvarande relation i kras – och hon bestämde sig för att ta tag i situationen själv. Men resan skulle bli lång.

– Jag påbörjade mina behandlingar när jag var 39. Jag hade alltid drömt att bilda familj. Givetvis fortsatte jag dejta under de tio kommande åren, men jag har alltid känt ett tryck på mig att bli mamma, säger Mandon Epton till The Mirror.

Det tog elva år för Mandon Epton, 54, för att få barn. ”Jag påbörjade mina behandlingar när jag var 39”.

”Jag brände hela min inkomst”

– Det var då jag besätmde mig för att ta hjälp av en spermadonator och skaffa barn via IVF. Jag brände hela min inkomst och sparkaptial på fertilitetskliniker.

Men eftersom Mandon Epton började bli till åren mötte hon motstånd på klinikerna.

– En av mina många läkare, på de olika klinikerna, ville att jag skulle gå till en psykolog för att acceptera det faktum att jag aldrig skulle kunna ha barn vid 43.

Efter många försök blev hon äntligen gravid via IVF. Men hon hade då genomgått sex olika inopererade embryos och två graviditeter, men ingen varade över åtta veckor. Mandon Epton sista försök gjordes i Kapstaden, i Sydafrika – och den graviditeten blev lyckad.

– Jag övervägde till och med ett tag att adoptera. Men väntetiden var på sju år. Ensamma kvinnor är dessutom längst ner på listan.

Åkte till Sydafrika

En vän rekommenderade henne att söka sig till den sydafrikanska kliniken. Vännen hade själv blivit gravid där och det var betydligt billigare än i Australien. Mandon Epton åkte dit och valde ut en spermadonator.

– Jag valde en donator från Danmark och fick tid över för att shoppa, berättar hon.

I augusti 2018 kom Mandon Eptons två döttrar till världen. Hon var då 50 år gammal. Både graviditeten och förlossningen gick bra – och döttrarna föddes friska. I dag tillbringar de så mycket tid tillsammans den lilla familjen bara kan.

– Jag känner mig klok som 54-åring. Jag vet hur jag uppfostrar mina barn, jag lägger kanske inte lika mycket tid på min telefon som yngre föräldrar. Det här var det bästa beslutet jag någonsin gjort, säger Mandon Eptons, enligt The Mirror.

LÄS OCKSÅ: IVF-embryon förväxlades – Daphna födde och uppfostrade fel barn

LÄS OCKSÅ: Jessica Alvarez blev mamma som 16-åring: Tror vi är tvillingar

Foto: INSTAGRAM

SENASTE NYTT!